Κλεμμένο αυτοκίνητο στο Σικάγο έπεσε σε επτά άλλα οχήματα-Δύο νεκροί και 16 τραυματίες

Ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με ταχύτητα σε δρόμο του Σικάγο προς τη λάθος κατεύθυνση την Τετάρτη έπεσε πάνω σε πολλά άλλα οχήματα σε μια διασταύρωση, σκοτώνοντας τους δύο επιβάτες του και τραυματίζοντας άλλους 16 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγο, Ντέιβιντ Μπράουν, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως το όχημα, ένα Dodge Charger, κινούνταν- γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης- «με πολύ μεγάλη ταχύτητα» με αντίθετη κατεύθυνση προς τα βόρεια, σε λωρίδα κυκλοφορίας προς τα νότια, στο South Side του Σικάγο.

Το αυτοκίνητο χτύπησε επτά άλλα οχήματα όταν έφτασε σε διασταύρωση και τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουση, δήλωσε ο Μπράουν. Οι δύο επιβάτες του σκοτώθηκαν.

Οι 16 τραυματίες, σύμφωνα με το CNN, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, είπε. Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, 11 άνθρωποι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε καλή όμως κατάσταση, όπως δήλωσε η αστυνομία. Μεταξύ των νοσηλευόμενων ήταν κορίτσια δέκα μηνών και 4 ετών, καθώς και ένα αγόρι 6 ετών.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο στο Μάρκαμ, ένα νότιο προάστιο του Σικάγο, νωρίτερα την Τετάρτη. Μάλιστα, μέσα στο όχημα βρέθηκε ένα μακρύ τουφέκι, είπε ο Μπράουν.

Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ κάλεσε τους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα στους δρόμους της πόλης.

«Προφανώς πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία που έρχεται την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών», δήλωσε η Λάιτφουτ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το δυστύχημα. «Όταν πηγαίνεις με τόσο μεγάλη ταχύτητα, όποιον χτυπάς, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε για πεζό, μειώνεις σημαντικά την ικανότητά του να επιβιώσει».

Οι πραγματογνώμονες εργάζονται για να προσδιορίσουν ακριβώς πόσο γρήγορα κινούνταν το Charger πριν από τη σύγκρουση, δήλωσε ο Brown. Επίσης, οι κάμερες κυκλοφορίας στην περιοχή κατέγραψαν μέρος της διαδρομής του οχήματος, σημείωσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ