ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια σε διαδήλωση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στη Κίνα

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, που ανήκει στη Foxconn της Ταϊβάν, εξωτερικό προμηθευτή της Apple, δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Weibo και Twitter.

Τα πλάνα δείχνουν πλήθος εργαζόμενων να διαδηλώνει σε δρόμο της Κίνας και ορισμένους από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας που φορούν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και άλλους αστυνομικούς με εξαρτύσεις μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, που κράδαιναν ρόπαλα, χτύπαγαν κάμερες του συστήματος επιτήρησης και παράθυρα σε ένα από τα κτίρια του εργοστασίου στην Κίνα.

200.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στην Κίνα

Η εγκατάσταση της Φόξκον βρίσκεται στην Τζέγκτζου, στην επαρχία Χενάν (κεντρικά). Σε ορισμένα από τα βίντεο, εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεταχείριση που αντιμετωπίζουν: για τις εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Στο τεράστιο εργοστάσιο απασχολούνται κάπου 200.000 εργαζόμενοι.

Στην εγκατάσταση εφαρμόζεται το λεγόμενο σύστημα του «κλειστού κυκλώματος», με άλλα λόγια οι εργάτες ζουν απομονωμένοι, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Τζέγκτζου.

Τόσο οι περιορισμοί, όσο και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων —αρκετοί αποφάσισαν να παραιτηθούν— έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή. Η Apple ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως οι παραδόσεις του νέου τηλεφώνου της, του iPhone 14, θα είναι χαμηλότερες των προσδοκώμενων το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: iefimerida 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ-Τουλάχιστον επτά τραυματίες

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ
Για προδοσία στη διπλωματία, κατηγορεί η Τεχεράνη την Ουάσιγκτον
Έντονη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, εκτόξευση βαριών κατηγοριών
Το Ιράκ δηλώνει ότι 50 πολεμικά αεροσκάφη Ισραήλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του
Επιχείρηση-μαμούθ στον Ειρηνικό-Κατασχέθηκαν 6,3 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 17 συλλήψεις