Νέα άφιξη σκάφους με δέκα μετανάστες-Συνελήφθη 18χρονος διακινητής

Στη σύλληψη 18χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν 10 πρόσωπα.

Το σκάφος εντοπίστηκε γύρω στη 1.50μ.μ. χθες, να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, περίπου 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κάβο Γκρέκο. Ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 10 άνδρες, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.  

Τόσο το σκάφος, όσο και οι επιβάτες του, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εννέα επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Διαβεβαιώσεις για αύξηση των ποσοτήτων νερού σε αγρότες-Έστειλαν επιστολές σε Υπουργείο και Πρόεδρο
Στα λόγια θετικός, αλλά αναμένονται πράξεις από Τυχικό-Ο πρότερος βίος βάζει σε αμφιβολίες τον Αρχιεπίσκοπο
Άσπρος καπνός για την ασφάλεια στα ΤΑΕΠ και την υποστελέχωση νοσηλευτών-Οι αποφάσεις των συναντήσεων
Πρόταση Νόμου ποινικοποιεί πράξεις ή παραλείψεις από κρατικούς αξιωματούχους-Προβλέπει πρόστιμα και φυλάκιση
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-Ή δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα ή θα εξοντωθεί
Το Αν. Δικαστήριο ΗΠΑ δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση άδεια να ανακαλέσει νομικό καθεστώς 500.000 μεταναστών
Κατηγορούν τον Τατάρ για ψέματα στα κατεχόμενα-Δάκρυσε επειδή θυμήθηκε τα γεγονότα... λάθος