Επηρεάστηκαν 15 πτήσεις από την απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου

Σε στάση εργασίας κατέρχονται από νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου, ενώ σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο με τη συμμετοχή των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και των εμπλεκομένων εταιρειών συζητούσε το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport έχουν κατέλθει σε αυθόρμητη στάση εργασίας ενόψει της συνεδρίας στο Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάληψη της επίγειας εξυπηρέτησης από νέα εταιρεία στη Λάρνακα και πρόκειται να ξεκινήσει στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκλωβισμένοι επιβάτες στα αεροπλάνα λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Πάφου

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, «από ό,τι φαίνεται η νέα εταιρεία δεν πρόκειται να εφαρμόσει τους κανονισμούς τους οποίους έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταφορών ούτε τη συλλογική σύμβαση». Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως έγιναν συνεντεύξεις από τη νέα εταιρεία χθες Τρίτη στο πλαίσιο των οποίων τους λέχθηκε ότι θα τους γίνει μείωση μισθών κάτι που αντιβαίνει, όπως είπε, τόσο τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υποχρεούται να εφαρμόσει όσο και το διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο μιλά για μεταφορά των υπαλλήλων με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

Από την απεργία επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής.

Εργαζόμενοι που κατήλθαν στην αυθόρμητη στάση εργασίας ανέφεραν πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απωλέσει αεροπορικές εταιρείες, που εξυπηρετούσε και ο νέος πάροχος, που ανέλαβε την επίγεια εξυπηρέτηση δεν προτίθεται να συνεχίσει την εργοδότηση τους με τα ίδια ωφελήματα.

Οι συντεχνίες επιμένουν ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων θα πρέπει να θέσει τέτοιες δεσμεύσεις, έτσι ώστε να απορροφούν το προσωπικό σε περίπτωση πλεονασμού από άλλες εταιρείες. 

 

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»