Eυκαιρίες απόκτησης επαγγελματικών εμπειριών

Σπουδαία χαρακτηρίζεται η συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του UCLan Cyprus στις τοποθετήσεις φοιτητών/τριών του στην αγορά εργασίας. Οι ευκαιρίες απόκτησης επαγγελματικών εμπειριών και γνωριμίας με τον κόσμο του επιχειρείν είναι πολύτιμες για τους μελλοντικούς εργαζομένους και το UCLan γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία που έχει η στήριξη των φοιτητών, από νωρίς, για ανέλιξή τους στο μέλλον.

Περισσότερα για το όραμα και την αποστολή του Γραφείου Διασύνδεσης του UCLan Cyprus αναφέρει η Δρ Εύα Καραγιάννη, Στέλεχος Γραφείου Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Μεταξύ άλλων, η Δρ Καραγιάννη εξηγεί τη σημασία των αποτελεσματικών και αποδοτικών τοποθετήσεων σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και τη συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου προς αυτή την κατεύθυνση.

 

  1. Πότε συστάθηκε το Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και ποιο είναι το γενικότερο όραμα του;

Το ΓΔ του πανεπιστημίου UCLan Cyprus συστάθηκε το 2018. Ο γενικότερος σκοπός του είναι να παρέχει στους φοιτητές και φοιτήτριες, ευκαιρίες για ενδο-επιχειρησιακές τοποθετήσεις. Tο γραφείο συμβάλλει στην διασύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου με τους φοιτητές μέσω τοποθετήσεων έτσι ώστε να αποκτούν τις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες και πολύτιμες εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

  1. Ποια είναι τα οφέλη από την επαφή επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας;

Το ΓΔ του πανεπιστημίου UCLan Cyprus, παρέχει υπηρεσίες που εξυπηρετούν όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων. Αρχικά, με την προετοιμασία της συνέντευξης του φοιτητή και την συνεχιζόμενη επαφή της επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας. Τα κύρια οφέλη είναι η δημιουργία της πρώτης επαγγελματικής σχέσης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας και η ανάπτυξη μελλοντικής επαγγελματικής και ερευνητικής σχέσης.

Με τις ενέργειές του, το ΓΔ συμβάλλει στην παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες, εφοδιασμένους με νέες, καινοτόμες ιδέες και προσεγγίσεις για την αποτελεσματική κάλυψη των απαιτήσεων ενός συνεχούς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού κόσμου. Το άμεσο όφελος για τους φοιτητές είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων τους, η απόκτηση πρόσθετης γνώσης και εμπειρίας, η βελτίωση των επικοινωνιακών τους δυνατοτήτων, ώστε αυτές να ενισχύσουν τις πιθανότητες και τις ευκαιρίες απασχολησιμότητάς τους, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αλλά και μετά την αποφοίτησή τους.

Συνεπώς, με τη λειτουργία του, το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, συμβάλλει αποτελεσματικά και αποδοτικά στη βελτίωση της υφιστάμενης σύνδεσης της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την κατανόηση των πραγματικών επαγγελματικών αναγκών προς όφελος της επιχειρηματικής, φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όσο για τους οργανισμούς και επιχειρήσεις, επωφελούνται χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση, από την μεταφορά της ακαδημαϊκής γνώσης και των δεξιοτήτων των φοιτητών και την μείωση του χρόνου που χρειάζεται κατά την διαδικασία επιλογής και πρόσληψης εργατικού δυναμικού. Τους δίνετε έτσι η ευκαιρία να εντοπίσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα, κάτι που αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Επίσης τους δίνετε η δυνατότητα να επωφεληθούν από την συνεχόμενη επαφή με καινοτόμα τεχνολογική ανάπτυξη και εξέλιξη, όπως η από κοινού συμβολή σε μικρού και μεσαίου μεγέθους ερευνητικά έργα, καθώς και μακροχρόνια στρατηγικής σημασίας σχέσης με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Συλλογικά, τα οφέλη φοιτητών, οργανισμών και επιχειρήσεων μεταφέρονται και σε κοινωνικό επίπεδο. Το έμμεσο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου, είναι η πιθανή μείωση της ανεργίας στους νέους απόφοιτους και η ανάπτυξη της επιχειρησιακής και εμπορεύσιμης καινοτομίας μέσω των νέων ιδεών που θα μεταφερθούν από το Πανεπιστήμιο προς τις επιχειρήσεις και οργανισμούς από τους φοιτητές.

Το άμεσο όφελος των Πανεπιστημίων είναι ότι μέσω των ΓΔ μπορεί να γίνει πιο στενή παρακολούθηση της αγορά εργασίας για να ενσωματώσουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, διαδικασίες μάθησης οι οποίες θα ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας. Επίσης η από κοινού συμμετοχή με οργανισμούς και επιχειρήσεις σε μικρού και μεσαίου μεγέθους ερευνητικά έργα, ενισχύοντας έτσι την μακροχρόνια σχέση μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των οργανισμών και επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της σύνδεσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές της ανάγκες, προς όφελος της επαγγελματικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου.

  1. Ποια τα αποτελέσματα και επιτεύγματα του Γραφείου Διασύνδεσης μέχρι σήμερα;

Το ΓΔ χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή πύλη 2ΒeConnected, η οποία επιτρέπει αβίαστα και άμεσα στους οργανισμούς να δημιουργούν και να δημοσιεύουν αγγελίες για τοποθετήσεις στοχεύοντας συγκεκριμένες δεξιότητες των φοιτητών/τριών. Ακολούθως επιτρέπει σε φοιτητές/τριες να αιτηθούν για τη θέση και να επιλεχθούν με αντικειμενικές, αμερόληπτες και διαφανείς διαδικασίες. Με αυτό τον τρόπο το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατάφερε να αποτελεί την κινητήρια δύναμη στην αποτελεσματική και αποδοτική τοποθέτηση φοιτητών στην αγορά εργασίας, της επαρχίας Αμμοχώστου, Λευκωσίας, Λεμεσού αλλά κυρίως της επαρχίας Λάρνακας.  Επίσης έχει συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, συνεισφέροντας, τόσο στην προβολή και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της επαρχίας Λάρνακας, αλλά και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κοινωνίας. Η συνεχιζόμενη επιτυχημένη πορεία του ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, αποδίδετε επίσης σε προσεγγίσεις προς την εξάλειψη κάθε διάκρισης, με την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές που επιλέγουν το μάθημα που εμπεριέχει πρακτική άσκηση να συμμετάσχουν στο έργο.

  1. Σε ποιους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη μια συμμετοχή τους στην Ημερίδα που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την 1η Δεκεμβρίου και τι να αναμένει κάποιος από την Ημερίδα;

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Γραφείο Διασύνδεσης του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από τις τοποθετήσεις. Επίσης θα ενημερωθούν για, τBeConnected, η οποία επιτρέπει αβίαστα και άμεσα στους οργανισμούς να δημιουργούν και να δημοσιεύουν αγγελίες για τοποθετήσεις στοχεύοντας συγκεκριμένες δεξιότητες των φοιτητών/τριών.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της σύγχρονης κυπριακής αγοράς εργασίας και πώς οι τοποθετήσεις μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο μάθησης για όλους του εμπλεκόμενους. Η συζήτηση θα συμπεριλάβει τις εμπειρίες φοιτητών/φοιτητριών, ακαδημαϊκών και οργανισμών, προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό θέματα αποδοτικής και αποτελεσματικής διαχείρισης των τοποθετήσεων. Συνεπώς, η Ημερίδα που διοργανώνει το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε επιχειρήσεις των διαφόρων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, καθώς και την φοιτητική κοινότητα.

  1. Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης;

Το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στοχεύει στις αποτελεσματικές και αποδοτικές τοποθετήσεις σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Για αυτό, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες. Έτσι, θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στη γαλούχηση επαγγελματικού ήθους, επαγγελματικής συνείδησης και συνέπειας, καθώς και στην εξάλειψη κάθε διάκρισης με την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας. Επιπρόσθετα, με την χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας 2BeConnected, θα συνεχίσει να συμβάλει στην βελτιστοποιήση της διαδικασίας των τοποθετήσεων φοιτητών στους οργανισμούς. Αυτό  αποσκοπεί οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί και επιχειρήσεις  να έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας νέο ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας  και λαμβάνοντας ενημέρωση και στήριξη, από τα καινοτόμα προγράμματα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και ιδέες από έρευνες του ακαδημαϊκού του προσωπικού.

  • is Who

Η Δρ Εύα Καραγιάννη είναι Στέλεχος του Γραφείου Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην επιχειρηματικότητα και στη διοίκηση οικογενειακών επιχειρήσεων και μεταπτυχιακού τίτλου στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο UCLan UK και Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Έχει ενεργή συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και συνεισφορά σε επιστημονικές δημοσιεύσεις. Προηγουμένως εργάστηκε ως υπεύθηνη υποκαταστήματος στον τραπεζικό τομέα, επικεφαλής λογιστηρίου ξενοδοχειακής μονάδας, επικεφαλής τμήματος ιδιωτικής εταιρικής τραπεζικής σε ελεγκτικό οίκο, συμπεριλαμβανομένων ευθυνών για διαδικασίες κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στο School of Business and Management του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, ως εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών και των φοιτητών διδακτορικού διπλώματος. Έχει αναλάβει επίσης τον ρόλο πρέσβειρας αποφοίτων, ως Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Αποφοίτων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, για την ενεργή προώθηση της στρατηγικής του Πανεπιστημίου και την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος στο Πανεπιστήμιο, μέσω της συνεχόμενης επαφής μεταξύ Πανεπιστημίου και Αποφοίτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2022 στο Radisson Beach Resort στη Λάρνακα.

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα