ΒΙΝΤΕΟ: Τραγωδία στο Περού-Νεκροί πυροσβέστες σε σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα

Αεροσκάφος της γραμμής στη φάση της απογείωσης συγκρούστηκε χθες Παρασκευή με φορτηγό της πυροσβεστικής που μπήκε στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο πυροσβέστες, να πάρει φωτιά φτερό και μέρος της ατράκτου και να χρειαστεί να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι επιβάτες, σύμφωνα με συγκλίνουσες επίσημες πηγές.

Η Lima Airports Partners (LAP), η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες, «λυπάται βαθιά για την απώλεια της ζωής δυο μελών της αεροναυτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας της στο δυστύχημα της πτήσης LA2213», που συνέδεε τη Λίμα με τη Χουλιάκα, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η αεροπορική εταιρεία LATAM, που εκτελεί την εσωτερική πτήση, τόνισε από την πλευρά της ότι «κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος δεν έχασε τη ζωή του», χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος (επρόκειτο για Airbus A320, σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης).

Το υπουργείο Μεταφορών του Περού επιβεβαίωσε πως καταγράφηκε «δυστύχημα στον διάδρομο του αεροδρομίου Χόρχε Τσάβες».

Η LAP πρόσθεσε πως ομάδες της προσέφεραν «τις απαραίτητες φροντίδες σε όλους τους επιβάτες, που είναι καλά». «Διενεργούμε έρευνα για να εξακριβώσουμε τα αίτια του δυστυχήματος», συμπλήρωσε.

Η πυροσβεστική της Λίμας ανακοίνωσε πως ειδοποιήθηκε στις 15:25 και ότι επιχείρησαν τέσσερα ασθενοφόρα και μονάδες πρώτων βοηθειών.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας των Άνδεων και έχουν τραβηχτεί από αυτόπτες μάρτυρες και κάμερα στον πύργο ελέγχου, βλέπει κανείς το αεροσκάφος, που έχει αναπτύξει ταχύτητα για την απογείωση, να συγκρούεται με φορτηγό της πυροσβεστικής που μπήκε στον διάδρομο κόβοντάς του τον δρόμο.

Με το σύστημα των τροχών και τη μια πτέρυγα να έχουν υποστεί ζημιά, το αεροπλάνο συνεχίζει την πορεία του με το δεξί φτερό εν μέρει να σέρνεται στο ταρμάκ, βγάζοντας φλόγες. Μόλις σταματά, αναδίδεται πυκνός μαύρος καπνός από το αεροπλάνο, που έχει πάρει φωτιά.

Οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν «μέχρι νεοτέρας», ανέφερε η εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Είναι το δεύτερο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται αεροσκάφη της LATAM μέσα σε δυο μήνες. Τον περασμένο μήνα, αεροπλάνο της με 48 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ασουνσιόν, αφού καταιγίδα κατέστρεψε μέρος του ρύγχους του εν πτήσει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 3,6 εκατομμύρια ευρώ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε άνδρα που σκότωσε σκύλους-Ζητά άσκηση έφεση από Σαββίδη το Κόμμα για τα Ζώα
Κάνουν ουρές για noodles σε γραφείο τελετών στην Κίνα
Η πρώτη αντίδραση των συριακών κουρδικών δυνάμεων στην έκκληση Οτσαλάν-«Δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία»
Καίει το Ισραήλ εσωτερική έρευνα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου-«Πλήρης αποτυχία»
Σαφή πτώση παρουσιάζουν μετά το 2022 οι δαπάνες για νευρόλυση
Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Κυπριακό, εξελίξεις στη Συρία και Ουκρανικό συζήτησαν Κόστα και Ερνογάν
Λέξη προς λέξη τα συμπεράσματα για το δυστύχημα στα Τέμπη όπως αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Προειδοποιεί για τροχαίες διευθετήσεις σε όλες τις πόλεις για τις εκδηλώσεις για τα Τέμπη η Αστυνομία