Μόσχα ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με Ουκρανία-Γνωστή θέση στο Κίεβο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η θέση αυτή είναι γνωστή στο Κίεβο.

«Κάθε διαπραγμάτευση έχει στόχους. Οι δικοί μας στόχοι είναι γνωστοί. Και οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν είτε μέσω μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε μέσω διαπραγματεύσεων. Η Ρωσία είναι ανοιχτή και στα δύο και οι στόχοι μας είναι γνωστοί. Αναφέρθηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Μαρτίου. Έχουν τεθεί υπόψη της ουκρανικής πλευράς και οι Ουκρανοί τους γνωρίζουν καλά. Επιπλέον, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το κείμενο του εγγράφου συμφωνήθηκε από τους διαπραγματευτές των δύο αντιπροσωπειών. Ως εκ τούτου, η θέση μας και η θέση του προέδρου μας εδώ είναι πλήρως κατανοητή και γνωστή», δήλωσε ο Πεσκόφ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του Ζελένσκι για «δημόσιες διαπραγματεύσεις».

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το πιθανό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Πεσκόφ «έστειλε» το ζήτημα στην Ουάσινγκτον. «Αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί στην Ουάσιγκτον. Δεν μπορεί να είναι ένα ερώτημα για εμάς», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Εάν το επιθυμεί, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να επηρεάσει το Κίεβο και να ωθήσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Εάν θέλει, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να λάβει υπόψη της τις ανησυχίες της χώρας μας», συνέχισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν το Κρεμλίνο βλέπει βελτίωση της δυνατότητας να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μετά την αλλαγή της ρητορικής της Ουάσινγκτον.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τα πυρηνικά, ο Πεσκόφ τόνισε πως στη Ρωσία, κανείς δεν μιλάει για το θέμα αυτό, ενώ τέτοια ρητορική ακούγεται στην Ευρώπη, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση σε μια δυνητικά επικίνδυνη περιοχή. «Αν παρατηρήσετε, από τη ρωσική πλευρά, κανείς δεν μιλάει για αυτό το θέμα. Μιλάνε για αυτό το θέμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οπουδήποτε αλλού. Το ερώτημα είναι αν είναι πλέον πιθανή η επιλογή η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ερευνητικό αεροπλάνο πετά μέσα από τον κυκλώνα Milton
Ξεκινά από την Ε.Ε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο
Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε προορισμό την Κύπρο
Αεροσκάφος της Turkish Airlines προσγειώθηκε επειγόντως στη Νέα Υόρκη όταν ο κυβερνήτης πέθανε εν πτήσει
Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ-Έξι τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση
Έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντέρα-Βίντεο από τη σύλληψη υπόπτου
Συγκλονιστικές εικόνες-Προσομοίωση δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν ο κυκλώνας Μίλτον χτυπήσει τη Φλόριντα
Σε συναγερμό οι Αρχές στο Ισραήλ έπειτα από επίθεση με μαχαίρι-Τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα
Στη δημοσιότητα το βίντεο της εξαΰλωσης μαχητών της Χεζμπολάχ που σκότωσαν Ισραηλινό λοχαγό στον Λίβανο
LIVE η πορεία του τυφώνα Μίλτον-Οι αρχές προειδοποιούν πόρτα με πόρτα «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα»