Διερεύνηση εγκλημάτων κατά ζώων και αναθεώρηση νομοθεσίας ζητά το Κόμμα για τα Ζώα

Διερεύνηση των εγκλημάτων κατά των ζώων και αναθεώρηση της νομοθεσίας για οπλοκατοχή ζητά το Κόμμα για τα Ζώα με ανακοίνωσή του, μετά το νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου με αεροβόλο όπλο στην Ορμήδεια, εκφράζοντας τον θυμό του και υπενθυμίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο είχε θανατωθεί παλαιότερα και γάτος στην Κακοπετριά.

Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά να αναθεωρηθεί η νομοθεσία 113(Ι) 2004 Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων, να αξιολογηθεί η μέχρι σήμερα κατάσταση όσον αφορά την οπλοκατοχή και οπλοχρησία και να διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ζώων με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων.

«Ένας στους τρεις Κύπριους διαθέτει όπλα στο σπίτι του» αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι «τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ
Σε άλλο σύμπαν ο Τατάρ-Χρησιμοποίησε τη συνάντηση με την Ολγκίν για να κάνει «προεκλογική» ομιλία
Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο