Παραδοχή από ακόμη ένα Γάλλο κληρικό για «ανάρμοστες πράξεις»

Ένας πρώην Γάλλος αρχιεπίσκοπος παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι έκανε «ανάρμοστες πράξεις» με μια νεαρή ενήλικη γυναίκα πριν από αρκετές δεκαετίες, αφότου η Καθολική Εκκλησία αποκάλυψε μια σειρά από ισχυρισμούς κακοποίησης κατά κληρικών νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Ζαν-Πιέρ Γκραλέ, 81 ετών, είπε σε δήλωσή του ότι «μετάνιωσε βαθύτατα» για τις πράξεις του τη δεκαετία του 1980, προτού ονομαστεί αρχιεπίσκοπος του Στρασβούργου από το 2007 έως το 2017, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εκκλησιαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί», ανέφερε η δήλωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας (CEF).  

Την περασμένη εβδομάδα, η Διάσκεψη ανέφερε ότι 11 πρώην ή εν ενεργεία Γάλλοι επίσκοποι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου ενός καρδινάλιου που ομολόγησε ότι επιτέθηκε σε ανήλικο άτομο πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ήταν η τελευταία σε μια σειρά ισχυρισμών κακοποίησης που ήρθαν στο φως από τότε που η Εκκλησία συγκλονίστηκε πέρυσι από μια έκθεση που επιβεβαίωσε εκτεταμένη κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς, διακόνους και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι 216.000 ανήλικοι είχαν κακοποιηθεί από κληρικούς τις τελευταίες επτά δεκαετίες, αριθμός που ανέβηκε σε 330.000 όταν συμπεριλήφθηκαν αξιώσεις κατά λαϊκών μελών της Εκκλησίας, όπως δασκάλων σε καθολικά σχολεία.

Ο Γκραλέ, ο οποίος είπε ότι έμαθε για τον ισχυρισμό της γυναίκας το περασμένο καλοκαίρι, είναι ένας από τους τρεις πρώην και οκτώ εν ενεργεία επισκόπους που εντοπίστηκαν από τη Διάσκεψη την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν είτε δίωξη είτε πειθαρχικές διαδικασίες της εκκλησίας.

Ο Ζαν-Πιέρ Ρικάρ, επίσκοπος επί μακρόν του Μπορντό, ο οποίος έγινε καρδινάλιος το 2006, παραδέχτηκε επίσης μια «κατακριτέα» πράξη κατά 14χρονου ατόμου πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ωθώντας το Βατικανό να ξεκινήσει επίσης έρευνα.

Ο Γκραλέ ισχυρίστηκε ότι «παρέσυρε» και «πλήγωσε κάποιον», προσθέτοντας ότι ζήτησε από τη γυναίκα «συγγνώμη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ερευνητικό αεροπλάνο πετά μέσα από τον κυκλώνα Milton
Ξεκινά από την Ε.Ε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο
Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε προορισμό την Κύπρο
Αεροσκάφος της Turkish Airlines προσγειώθηκε επειγόντως στη Νέα Υόρκη όταν ο κυβερνήτης πέθανε εν πτήσει
Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ-Έξι τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση
Έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντέρα-Βίντεο από τη σύλληψη υπόπτου
Συγκλονιστικές εικόνες-Προσομοίωση δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν ο κυκλώνας Μίλτον χτυπήσει τη Φλόριντα
Σε συναγερμό οι Αρχές στο Ισραήλ έπειτα από επίθεση με μαχαίρι-Τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα
Στη δημοσιότητα το βίντεο της εξαΰλωσης μαχητών της Χεζμπολάχ που σκότωσαν Ισραηλινό λοχαγό στον Λίβανο
LIVE η πορεία του τυφώνα Μίλτον-Οι αρχές προειδοποιούν πόρτα με πόρτα «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα»