Σάλτσα γλυκιάς σόγιας για σούσι
06:35 - 15 Νοεμβρίου 2022
Dip it!
Συνταγή από τον σεφ Μάριο Μαλέκκο
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. κεδροκούκουτσα (αρκεύθου) ή 2 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 30 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ελαφριά σάλτσα σόγιας, 150 γρ. ζάχαρη, 2 γρ. κεδροκούκουτσα (αρκεύθου), 30 γρ. αλεύρι και ρυθμίστε Δέσιμο σάλτσας/100°C. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Σερβίρετε με σούσι ή πασπαλίστε το ρύζι σούσι με τη σάλτσα.