Χειροπέδες σε 40χρονο άνδρα για κλοπές και διαρρήξεις στην Ελλάδα

Συνελήφθη 40χρονος άνδρας ο οποίος ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές διαμερισμάτων σε Ν. Σμύρνη και Π. Φάληρο προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαρρήξει τουλάχιστον τρία διαμερίσματα στις προαναφερθείσες περιοχές, καθώς η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται ώστε να ταυτοποιηθούν περισσότερες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διέπραττε διαρρήξεις με τον εξής τρόπο: τουλάχιστον δύο από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ ο συλληφθείς με τον 29χρονο συνεργό του εισέρχονταν στις πολυκατοικίες παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια τις θύρες των διαμερισμάτων.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 14-11-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Π. Φαλήρου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος αλλοδαπός ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και αναζητούνται έτερα μέλη, ένας εκ των οποίων έχει ταυτοποιηθεί (29χρονος αλλοδαπός).

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών διαρρήξεων-κλοπών από διαμερίσματα στις περιοχές του Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από την ανωτέρω Υπηρεσία με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Έπειτα από τη διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προκύπτει ότι τουλάχιστον δύο από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ ο συλληφθείς με τον 29χρονο συνεργό του εισέρχονταν στις πολυκατοικίες παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια τις θύρες των διαμερισμάτων.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Π. Φαλήρου, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 3 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων και των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: iefimerida 

Δειτε Επισης

Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές για revenge porn στο Μεσολόγγι-Είπαν ότι το «έκαναν για πλάκα»