Aντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Τραμπ

Σύμφωνα με τη Washington Post, σε εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του το βράδυ της Τρίτης, τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας, από την ιδιωτική λέσχη του Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Με αλλαγές η νέα κούρσα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η εκστρατεία του Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θα είναι περισσότερο «μαζεμένη» και «μικρότερη» σε μπάτζετ σε σύγκριση εκείνη για τις εκλογές του 2020, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έχει έναν επικεφαλής καμπάνιας αλλά πολλούς διαφορετικούς συμβούλους.

 

Αλλαγή αναμένεται και στην έδρα της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία φαίνεται πως μετακομίζει από την πρωτεύουσα στη νότια Φλόριντα.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει στο πλευρό του ως κορυφαίους συμβούλους τον Κρις Λα Σιβίτα, την Σούζι Γουάιλς και τον Μπράιαν Τζακ.

Παράλληλα, δεν φαίνεται προς το παρόν να λαμβάνουν ενεργό ρόλο η κόρη του, Ιβάνκα, και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, ενώ η Κελιάν Κόνγουεϊ, που είχε χειριστεί ως επικεφαλής την εκστρατεία του 2016, θα έχει μικρότερη συμμετοχή.

Πενς και Μέρντοχ εγκαταλείπουν τον Τραμπ

Πάντως, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα, ο τέως αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς, έσπευσε όχι απλά να τον αποθαρρύνει αλλά και να του σκάψει τον λάκκο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι, οι Αμερικανοί στο μέλλον θα μπορούν να βρουν καλύτερο υποψήφιο για την προεδρία από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «ABC». Σε δηλώσεις του που είχαν δημοσιευτεί την Κυριακή, ο Πενς είχε αναφερθεί στα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 και τον ρόλο του τέως προέδρου, λέγοντας ότι «τα λόγια του Τραμπ εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο».

Εν τω μεταξύ,  τα μέσα ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ δεν θα στηρίξουν τον Τραμπ σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο ίδιος ο μεγιστάνας του Τύπου τον πρώην πρόεδρο.

Αντί για τον Τραμπ, μάλιστα, το ενδιαφέρον του Μέρντοχ θα στραφεί ανοιχτά στον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος θεωρείται το «δυνατό χαρτί» των Ρεπουμπλικανών για το 2024.

Η πλευρά του Μέρντοχ, εξάλλου,  δυσαρεστήθηκε έντονα χωρίς να το κρύψει από τις απογοητευτικές επιδόσεις των εκλεκτών του Τραμπ κατά τις ενδιάμεσες εκλογές. Η κριτική ήταν καυστική για τον «αποτυχημένο» Τραμπ που σέρνει τους Ρεπουμπλικανούς από το ένα φιάσκο στο άλλο.

Η κόρη του κρατά αποστάσεις

Στήριγμα δεν βρίσκει ούτε στην οικογένειά του ο πρώην πρόεδρος καθώς, αποστάσεις από τη προσπάθειά του να ξαναβρεθεί στον Λευκό Οίκο φαίνεται πως θέλουν να κρατήσουν η κόρη του  Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τη New York Post, το ζεύγος «Javanka» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) αντιστέκεται σθεναρά στις εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξουν ανοιχτά τη νέα του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αρκετή ώρα στον γάμο της μικρότερής του κόρης, Τίφανι, το περασμένο σαββατοκύριακο προσπαθώντας να πείσει την πολυαγαπημένη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του να ανέβουν μαζί του στη σκηνή για τη μεγάλη ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις τους.

Η επίμονη άρνηση του ζευγαριού στις εκκλήσεις Τραμπ έχει δημιουργήσει «πρόσθετη ένταση παρασκηνιακά», καθώς οι αδελφοί της Ιβάνκα, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, στηρίζουν με ενθουσιασμό τη νέα - τρίτη κατά σειρά - υποψηφιότητα του πατέρα τους για τον Λευκό Οίκο. Το ίδιο ισχύει και για τις συντρόφους τους στη ζωή, την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τη Λάρα Τραμπ.

Πηγή: In, Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κάλυψαν έναν πίνακα του Πικάσο με μια αφίσα από τη Γάζα
Στους έξι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στη ΧΑντέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ερευνητικό αεροπλάνο πετά μέσα από τον κυκλώνα Milton
Ξεκινά από την Ε.Ε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο
Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε προορισμό την Κύπρο
Αεροσκάφος της Turkish Airlines προσγειώθηκε επειγόντως στη Νέα Υόρκη όταν ο κυβερνήτης πέθανε εν πτήσει
Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ-Έξι τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση
Έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντέρα-Βίντεο από τη σύλληψη υπόπτου
Συγκλονιστικές εικόνες-Προσομοίωση δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν ο κυκλώνας Μίλτον χτυπήσει τη Φλόριντα
Σε συναγερμό οι Αρχές στο Ισραήλ έπειτα από επίθεση με μαχαίρι-Τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα