Σφοδρή επίθεση Στεφάνου στον ΔΗΣΥ-«Δείχνουν αδιάφοροι αν η χώρα μας διασύρεται»

Επί ημερών της κυβέρνησης του Συναγερμού έχουμε το πιο μακρόχρονο αδιέξοδο, την πιο μακρόχρονη στασιμότητα στην ιστορία του Κυπριακού, ανέφερε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στην Αραδίππου, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε παράλληλα στα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων και σημείωσε πως «όταν λέμε πως η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους και με στοχευμένα μέτρα, για να ανταπεξέλθει των δυσκολιών εξ αιτίας της ακρίβειας που υπάρχει σε βασικά αγαθά, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, δεν την ενδιαφέρει και δεν έχει κοινωνική ευαισθησία».

Η κυβέρνηση, συνέχισε, «στα δέκα χρόνια έχει πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι δεν διαθέτει κοινωνική ευαισθησία» ενώ ταυτόχρονα «δεν διαθέτει ούτε και την στοιχειώδη υπευθυνότητα έναντι του τόπου και του λαού μας, αφού επί ημερών της κυβέρνησης του Συναγερμού, η Κύπρος διασύρεται διεθνώς και γινόμαστε αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα για σκάνδαλα που συμβαίνουν στο νησί».

Αναφερόμενος στα χρυσά διαβατήρια, ο κ. Στεφάνου είπε πως «στο εμπόριο που έστησε η κυβέρνηση πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέλη της κυβέρνησης και στελέχη του ΔΗΣΥ. Για το  σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Κύπρο, οι κυβερνώντες παραπλανούν και δείχνουν αδιάφοροι εάν η χώρα μας πραγματικά διασύρεται και έχει φτάσει στον πάτο».

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την καθημερινή διολίσθηση που έχουμε προς την κατεύθυνση της μονιμοποίησης της διχοτόμησης. Επί ημερών της κυβέρνησης του Συναγερμού έχουμε το πιο μακρόχρονο αδιέξοδο, την πιο μακρόχρονη στασιμότητα στην ιστορία του Κυπριακού», είπε.

Το χειρότερο, συνέχισε, είναι ότι «ενώ απέναντι μας έχουμε μια προκλητική και επιθετική Τουρκία όσο ποτέ άλλοτε, οι αντιφατικοί και λανθασμένοι χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη και του Νίκου Χριστοδουλίδη με τη κάλυψη του Αβέρωφ Νεοφύτου, είμαστε και συνυπεύθυνοι στα μάτια της διεθνούς Κοινότητας γι’αυτό το αδιέξοδο». 

Αντί η δική μας κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, «να πάρει συγκεκριμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες ειδικά όταν στην ηγεσία της τ/κ Κοινότητας ήταν ένας τ/κ πατριώτης, παίζαμε καθυστέρηση ώσπου να αλλάξει ο Τ/κ ηγέτης, να βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία της Τ/κ Κοινότητας ένας διχοτομιστής».

Η Τουρκία, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «εργαλειοποιεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες της δικής της από-ενοχοποίησης, τη λογική των δύο κρατών και σιγά σιγά δημιουργεί και ενισχύει τα κατοχικά τετελεσμένα επί του εδάφους και στη θάλασσα, με νέα δεδομένα που δημιουργεί παράνομα στο χώρο της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και επί του εδάφους ανοίγοντας τη περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και παραβιάζοντας ψηφίσματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς