Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς-«Πραγματικά  ισόβια για τον δολοφόνο του  παιδιού μου»

Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου ήταν από τα κορίτσια που ζούσαν τη ζωή τους στο έπακρο. Δολοφονήθηκε με πολύ βάναυσο τρόπο, ενώ ήταν σε διακοπές στη Φολέγανδρο, από το αγόρι της, γιατί, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στις Αρχές, «χάλασε η φάση».

Την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ξεκινά η δίκη του Δημήτρη Βέργου, του καθ’ ομολογίαν δράστη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο, το καλοκαίρι του 2021, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου. Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα δικαστεί ο 30χρονος, καθώς το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Νάξου υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεών του.

 Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου αλλά για δικονομικούς λόγους πήρε αναβολή. Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς μαζί με φίλους και συγγενείς θα είναι εκεί περιμένοντας δικαίωση για την 26χρονη. Στα χέρια της η μητέρα της θα κρατά μια πέτρα που είχε ζωγραφίσει η Γαρυφαλλιά στις μοιραίες διακοπές στη Φολέγανδρο.

Η Αλεξάνδρα (Αλέκα) Μάκου την έχει μαζί με φωτογραφίες του παιδιού της. Αυτή η πέτρα είχε βρεθεί μέσα στην τσάντα της, μετά τη δολοφονία της. Η κ. Αλέκα τη φυλάει σαν φυλαχτό, όπως θα πει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, όπου μίλησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης.

«Πολύ δύσκολο…»

Την πλήρη εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει η κ. Αλέκα Μάκου, η οποία αναμένει με μεγάλη αγωνία τη δίκη για τη δολοφονία της κόρης της.«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία για όλη την οικογένειά μας. Θα ξαναζήσουμε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί δεν ξέρω τι μας περιμένει. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και το μόνο που θέλουμε είναι να δικαιωθεί το παιδί μας. Οχι μόνο να δικαιωθεί αλλά και να τιμηθεί η Γαρυφαλλιά και αυτό θα γίνει μόνο αν ο δολοφόνος μπει ισόβια στη φυλακή. Αλλά πραγματικά ισόβια. Γιατί χθες ήταν η Γαρυφαλλιά, αύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται για τα ειδεχθή εγκλήματα που κάνουν και να είναι μέσα ισόβια, πραγματικά ισόβια».

Όπως επισημαίνει η κ. Μάκου, ο δολοφόνος της κόρης της είναι πιθανόν, αν αποφυλακιστεί, να ξανακάνει έγκλημα αφαιρώντας κάποια αθώα ζωή. «Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει ένα έγκλημα. Έχει αφαιρέσει τη ζωή της κόρης μου. Την πήρε από την αγκαλιά μου, γιατί… του χάλασε η φάση. Έκανε αυτό το ειδεχθές έγκλημα με δύο χέρια. Και τι θα μου πείτε ότι, όταν βγει από τη φυλακή, δεν θα του χαλάσει πάλι η φάση και δεν θα σκοτώσει ξανά κάποιον άλλο; Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να βγαίνουν από τη φυλακή, είναι πολύ προκλητικό να τους βλέπουμε ανάμεσά μας έξω. Γιατί, ουσιαστικά, τους δίνουμε άλλη μία σφαίρα να μας αποτελειώσουν. Και έχουμε κουραστεί να ακούμε για τα δικαιώματά τους… Όπου σταθώ και όπου βρεθώ, ακούγεται το δικαίωμά του. Το δικαίωμα της ζωής της κόρης μου ποιος το υπερασπίστηκε που το αφαίρεσε; Που μου λένε να μην τον λέω δολοφόνο και να μη λέω το όνομά του… Δημήτρης Βέργος, γυναικοκτόνος. Γιατί να μην πω το όνομά του; Γιατί καλύπτεται το πρόσωπό του;», αναρωτιέται η κ. Μάκου, η οποία πριν από λίγες ημέρες είδε στη δικαστική αίθουσα τον δολοφόνο του παιδιού της να κάθεται σε μια καρέκλα, ενώ έξω από το δικαστήριο ήταν οι γονείς, η αδελφή, συγγενείς και δικηγόροι του κατηγορουμένου.

«Καμία συγγνώμη…»

Όπως η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένειά τους. «Η συγγνώμη δεν είναι μια απλή λέξη. Είναι μια ενέργεια, μια πράξη. Αλλά, όταν βλέπω στο δικαστήριο την οικογένειά του να έχει βάλει τρεις και τέσσερις δικηγόρους για να τον υπερασπιστεί, όταν ο ίδιος έχει παραδεχθεί το έγκλημα και την κακοποίηση της κόρης μου πριν, τι θέλετε να μου πείτε ότι θα μου αρκούσε μια συγγνώμη; Η συγγνώμη είναι μετάνοια, σημαίνει έχω μετανιώσει. Εγώ έχω μάθει στα παιδιά μου τα χέρια τους να αγκαλιάζουν, όχι να σκοτώνουν και σε αυτό έχει αποτύχει πάρα πολύ η οικογένεια του δολοφόνου και θα έπρεπε και αυτοί να δικαστούν».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους