Χειροπέδες σε άλλον ένα για τον φόνο Tansu-Ενώπιον Δικαστηρίου οι συλληφθέντες

Χειροπέδες σε άλλο ένα πρόσωπο για τη δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Tansu Cidan, στις Κεντρικές Φυλακές, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου πέρασε η Αστυνομία, κατόπιν στοιχείων που δικαιολογούσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος απεικονίζεται και στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ μετά από αξιολόγηση στοιχείων οι ανακριτές προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο αλλοδαπός, απολύθηκε την Παρασκευή και αφού εντοπίστηκε συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι από τον εν λόγω ύποπτο είχε ληφθεί κατάθεση από τους ανακριτές της υπόθεσης που λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Πλέον ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ανέλθει στους δώδεκα και το πρωί της Δευτέρας, όλοι οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

Υπενθυμίζεται πως υπό κράτηση τελούν, δύο δεσμοφύλακες και ένας λοχίας, οι οποίοι υπηρετούσαν στην βάρδια 1-7 της 27ης Οκτωβρίου, χρόνο κατά τον οποίο το θύμα είχε κτυπήσει του κουδούνι, με τα δύο μέλη να μεταβαίνουν στο κελί την πρώτη φορά, αλλά να μην ανταποκρίνονται στη δεύτερη.

Μάλιστα υπάρχει μαρτυρία από ύποπτο πως, οι δύο δεσμοφύλακες είχαν δει κτυπημένο το θύμα, ωστόσο οι ίδιοι στις εκθέσεις στους ανέφεραν πως όταν τον είδαν δεν είχε εμφανή κτυπήματα, τόσο στις τρεις το απόγευμα όσο και στις πέντε, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε ενώπιον Δικαστήριο πως οι δύο δεσμοφύλακες διενήργησαν την καταμέτρηση σε όλα τα κελιά πλην το κελί 4, στο οποίο διέμενε το θύμα.

Υπενθυμίζεται πως, πρόσωπα ανάμεσα στους συλληφθέντες προέβησαν σε παραδοχές, δείχνοντας τον Τούρκο που διέμενε στο κελί 7 και με τον οποίο το θύμα διατηρούσε στενέ φιλικές σχέσεις, ως το πρόσωπο που βασάνισε και κτύπησε μέχρι θανάτου τον 41χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν αύριο να είναι το τελευταίο διάταγμα προσωποκράτησης που θα ζητηθεί και εκτός απροόπτου την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουν σε καταχώρηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια (pic)
Κλήθηκε για κατάθεση ο Φαίδωνας για τα περί καρτέλ ναρκωτικών, επικαλέστηκε... κώλυμα
Τον ψάχνει η Αστυνομία για την άσεμνη επίθεση σε βάρος 18χρονης στην Πάφο (pics)
Είδε διαφήμιση για αγορά κρυπτονομισμάτων και τελικά ήταν απάτη-Έκλεψαν 56,000 ευρώ από 76χρονο
Καταζητείται ο 35χρονος Μάριος Χρίστου για διάρρηξη οικίας και πρόκληση σωματικής βλάβης (pic)
Τα πεζούνια... βαποράκια, οι «Εσκομπάρ» των Forex και οι «ανακαλύψεις» Φαίδωνα για την Λατινική Αμερική
Στηρίζει τους τέσσερις δεσμοφύλακες που συνελήφθησαν η ΠΑΣΥΔΥ-«Να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας»
Απορρίφθηκε η έφεση του Κενάν Αγιάς-Αποφασίζει ο Χαρτσιώτης για έκτιση της ποινής του στην Κύπρο
Πέραν των 2.000 καταγγελιών ενώπιον ΕΟΑ Λάρνακας-Δεκάδες ενώπιον του Δικαστηρίου
Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που επέβαιναν σε κλοπιμαία μοτοσικλέτα μετά από καταδίωξη