Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση ήπατος από 100χρονη θανούσα

Το ήπαρ μιας 100χρονης μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή στην Ιταλία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση οργάνου από δότη τόσο προχωρημένης ηλικίας.

Η μεταμόσχευση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο San Giovanni di Dio στη Φλωρεντία, αλλά έγινε γνωστή την Παρασκευή.

Η δότρια, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν από τη μεταμόσχευση, θα γινόταν 101 ετών τον Ιανουάριο. Το ήπαρ της δόθηκε σε ασθενή που βρισκόταν σε λίστα αναμονής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας.

Η διαδικασία, που ξεκίνησε με τον θάνατο της δότριας και ολοκληρώθηκε με τη μεταμόσχευση ήπατος στον ασθενή, διήρκησε λιγότερο από 24 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τον τη μεγαλύτερη ηλικία δότη οργάνων ήταν τα 97 έτη.

Τα στοιχεία της δότριας και του λήπτη δεν έγιναν γνωστά λόγω της νομοθεσίας για το ιατρικό απόρρητο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 24 ανδρών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας
Βελτίωση παρουσίασε η υγεία του Ποντίφικα που πέρασε ακόμη μια ήρεμη νύκτα
Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Σκανδαλώδεις οι απειλές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα
Η Β. Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση στρατηγικού πυραύλου cruise
Δολοφόνος εξιχνίασε τον φόνο της γυναίκας του δέκα χρόνια μετά-Αποκάλυψε στον γιο τους πού την έθαψε
Η πρώτη αντίδραση των συριακών κουρδικών δυνάμεων στην έκκληση Οτσαλάν-«Δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία»
Καίει το Ισραήλ εσωτερική έρευνα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου-«Πλήρης αποτυχία»
Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Απελευθέρωσε 643 Παλαιστίνιους κρατούμενους το Ισραήλ-Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς τεσσάρων νεκρών
Έκκληση Οτσαλάν για επίλυση του Κουρδικού-Καλεί τα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα