Επίθεση κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της ΕΕ από Ερντογάν- «Προστατεύουν τρομοκράτες»

Για προστασία τρομοκρατών κατηγόρησε για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση FETO, καθώς υποστηρίζει πως μέλη της συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2106, ως ακόλουθοι του εξόριστου στην Αμερική τούρκου ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Ουζμπεκιστάν το πρωί του Σαββάτου, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους μεταξύ άλλων: «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Βολές κατά του Μπάιντεν

«Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν» δήλωσε μάλιστα, ενώ κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές, και ότι μέσω της Ελλάδας διαφεύγουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ακόμα την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου» που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

«Καλά νέα για τα F-16»

Ακόμα αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιδιώκει να ολοκληρώσει με τις ΗΠΑ για τα F – 16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν καλύτερα νέα για την Άγκυρα, καθώς με περισσότερους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Παράλληλα ο Ερντογάν έκανε λόγο για «σοβαρή ενόχληση» της Αθήνας από την τελευταία συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων Άμυνας των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της αμερικανικής παρουσίας στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.

Πηγή: Ιn.gr 

Δειτε Επισης

Εννέα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας επέτρεψε το Ισραήλ στη Γάζα-Δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια Γαλλία, Βρετανία και Καναδάς
Βίντεο από τη στιγμή που η ισπανική Αστυνομία σκοτώνει 18χρονο έξω από αεροδρόμιο-Πέρασε την ασφάλεια με μαχαίρι
Βλέπει μία πιθανή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ο Πούτιν μόλις επιτευχθούν οι συμφωνίες
Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δίνει στον Τραμπ το πράσινο φως να απελάσει και πολίτες της Βενεζουέλας
Μαραθώνια επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν-Έκανε λόγο για «ειλικρινή και χρήσιμη» συνομιλία ο Ρώσος Προέδρος
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στην Ινδονησία για τις πολλαπλές εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι
Άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα στη Σεούλ-Δύο νεκροί
Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νότιο τμήμα της Κίνας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στην Γάζα
Απειλές ισραηλινού στρατού για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση» στη Γάζα-Ζήτησε απομάκρυνση των κατοίκων