Γιατί μετά την επανάκτηση της Χερσώνας, οι Ουκρανοί ποζάρουν με… καρπούζια

Το καρπούζι, σύμβολο ελπίδας Ουκρανών και ουκρανικών δυνάμεων καθώς προχωρούν με την επίθεσή τους στο νότιο τμήμα της χώρας κατά των Ρώσων εισβολέων;

Κι όμως, ναι. Φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους να κρατούν καρπούζια εμφανίζονται ολοένα περισσότερο σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς Ουκρανοί κάνουν πορείες εναντίον της ρωσικής εισβολής. Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να σηκώνουν ψηλά καρπούζια σε επευφημίες από πλήθη κόσμου.

Πολιτικοί χρησιμοποιούν emoji με εικονίδιο το φρούτο σε επίσημες ενημερώσεις. Ορισμένες εταιρείες έχουν ενσωματώσει καρπούζια στα λογότυπά τους. Ακόμη και το ταχυδρομείο ανακοίνωσε σχέδια για την έκδοση ενός ειδικού γραμματόσημου με...την εικόνα ενός καρπουζιού.

Γιατί έγινε viral το καρπούζι;

Ο λόγος, απλός. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασαν τον ρωσικό στρατό να αποσυρθεί από τη Χερσώνα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που είχαν καταλάβει μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις στην εισβολή τους μετά από οχτώ μήνες εισβολής.

Και η Χερσώνα, με συνήθως υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γνωστή για την ποιότητα των καρπουζιών της.

Η κατάληψη της περιοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, και η διακοπή εξαγωγής του φρούτου αποτέλεσε μια ακόμη οικονομική πληγή για την Ουκρανία.

 

Δειτε Επισης

Εννέα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας επέτρεψε το Ισραήλ στη Γάζα-Δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια Γαλλία, Βρετανία και Καναδάς
Βίντεο από τη στιγμή που η ισπανική Αστυνομία σκοτώνει 18χρονο έξω από αεροδρόμιο-Πέρασε την ασφάλεια με μαχαίρι
Βλέπει μία πιθανή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ο Πούτιν μόλις επιτευχθούν οι συμφωνίες
Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δίνει στον Τραμπ το πράσινο φως να απελάσει και πολίτες της Βενεζουέλας
Μαραθώνια επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν-Έκανε λόγο για «ειλικρινή και χρήσιμη» συνομιλία ο Ρώσος Προέδρος
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στην Ινδονησία για τις πολλαπλές εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι
Άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα στη Σεούλ-Δύο νεκροί
Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νότιο τμήμα της Κίνας
Απειλές ισραηλινού στρατού για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση» στη Γάζα-Ζήτησε απομάκρυνση των κατοίκων
Ο ΠΟΥ ζητάει από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών