Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου-Μέχρι το Σάββατο εκεί η σορός

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η σορός του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα μέχρι το Σάββατο το πρωί, μέρα κατά την οποία θα τελεστεί η κηδεία.

Χθες, από το πρωί, πλήθος κόσμου είχε σπεύσει στην Αρχιεπισκοπή, ώστε να απευθύνουν τον ύστατο αποχαιρετισμό στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, καθώς επίσης και για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων. Μάλιστα, λόγω της αρκετής προσέλευσης του κόσμου, χρειάστηκε να ανοίξουν τρία βιβλία, τα οποία υπέγραφαν όσοι επισκέπτονταν την Αρχιεπισκοπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Αρχιεπίσκοπο-Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Από τις 6:00 το πρωί έχουν ανοίξει οι πύλες του Καθεδρικού Ναού, όπου έχει εκτεθεί η σορός για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται λειτουργία. Εντός της ημέρας, αναμένεται να επισκεφτεί την Αρχιεπισκοπή, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία ήταν από την πρώτη ημέρα στον Αρχιεπισκοπή, αντικαθιστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έλειπε στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, την Αρχιεπισκοπή επισκέπτονται από την Δευτέρα υποψήφιοι Προέδροι και πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να απευθύνουν τον ύστατο αποχαιρετισμό, αλλά και να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, όπου σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου.

Μεταφέροντας τη συγκίνηση και τη θλίψη της, Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ότι «ο εκδημήσας Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «ισχυροποίησε το αυτοκέφαλο αυτής, καθιστώντας την εκκλησία της Κύπρου ισχυρή να πράττει το θεάρεστο έργο της διαμέσου των αιώνων».

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποχαιρετά με κάθε τιμή και σεβασμό, ένα άξιο τέκνο της εκκλησίας μας», κατέληξε στο μήνυμά της, ενώ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στη συνέχεια, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Αρχιεπισκόπου, προς την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και το ποίμνιό της.

«Να ευχηθούμε η εκκλησία μας να συνεχίσει να έχει τον ρόλο που πρέπει και τον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει στο μέλλον», είπε κλείνοντας.

Σήμερα, ένας εξ αυτών ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ άφησε έντονο το αποτύπωμα του και το έργο του κρίνεται, όπως κάθε δημοσίου προσώπου, από την ιστορία, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στέφανου, σήμερα, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Στέφανου προσήλθε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από στελέχη και βουλευτές. Μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ προχώρησε στον ναό της Αρχιεπισκοπής, όπου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετέφερε ειλικρινή συλλυπητήρια και από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τόσο προς την οικογένειά του, όσο και προς τον κόσμο της εκκλησίας. «Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα για πάρα πολλά χρόνια, τόσο στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όσο και στην δημόσια ζωή του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου και κατέληξε  ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, «όπως και κάθε δημόσιο πρόσωπο, κρίνεται για τα έργα, την προσφορά και το πέρασμά του, από την ιστορία».

 

Να σημειωθεί πως της εξοδίου ακολουθίας θα προαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Από την Τρίτη έχει κηρυχθεί δημόσιο πένθος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β', μέχρι και την ημέρα της κηδείας του, το Σάββατο.

 

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo