Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συγκρότημα του νέου «προεδρικού» αύριο στα κατεχόμενα

Αύριο στις 16:00 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο του κατεχόμενου Άγιου Δομετίου, κοντά στο οδόφραγμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας η πλατφόρμα «Όχι στο συγκρότημα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πλατφόρμα θεωρεί το συγκρότημα του νέου «προεδρικό», της νέας «βουλής» και του «εθνικού κήπου», μαζί με το τζαμί, είναι παράνομο, χωρίς σχετικές άδειες και ενάντια στο «σύνταγμα». Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο «δικαστήριο» ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της κατασκευής.

Την εν λόγω πλατφόρμα, σημειώνεται, απαρτίζουν τα κόμματα ΡΤΚ, ΚΕΚ, ΚΚΔ, ΚΝΚ, Δρόμος Ανεξαρτησίας, Αριστερή κίνηση, Πράσινη κίνηση Ειρήνης, το πολιτιστικό κέντρο Μπαράκα και οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, των «δημοσίων» υπαλλήλων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των ακαδημαϊκών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου, των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», ο τ/κ σύνδεσμος Ειρήνης, η τ/κ πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των τ/κ δασκάλων (KTÖS) αναφέρει ότι το μέλλον των φοιτητών και των νέων θα συνεχίσει να είναι σύμφωνα με τις κοσμικές, δημοκρατικές, επιστημονικές και πανανθρώπινες αξίες, και χαιρετίζει την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο συγκρότημα. «Θεωρούμε ότι δεν έχει νόημα να χτίζουμε κατασκευές που δεν είναι αυθεντικές για το νησί, όπως το συγκρότημα (Kulliye)».

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ενάντια σε όσους δεν σέβονται την ταυτότητα, τον πολιτισμό, την ύπαρξη και τη θέλησή μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε ζωντανά τα κοινοτικά μας δικαιώματα και αξίες».

Οι εκπαιδευτικοί, προστίθεται, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν μέσω της παιδείας στην δικοινοτική ειρήνη και να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα έχουν το δικαίωμα σε ποιοτική εκπαίδευση και να αυξήσουν τις δυνατότητες των σχολείων.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο γραμματέας επιμόρφωσης της οργάνωσης, προστίθεται: «Θέλουμε να θυμίσουμε: Τι είπε ο Φουάτ Οκτάι; Αυτός που δεν θέλει το συγκρότημα θα μας βρει απέναντί του. Κι εμείς λέμε: Είμαστε απέναντί σας!».

Η συντεχνία των δασκάλων όπως κι εκείνη των καθηγητών (KTOEÖS) απηύθυναν έκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά αύριο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του συγκροτήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου
Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ασφαλιστικές δεν καλύπτουν ηλικιωμένους για άδειες κυκλοφορίας-Ζητά εξηγήσεις η Βουλή
Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα
Να επανεξετάσουν τα μέτρα προστασίας στα ΤΑΕΠ καλεί ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας ο ΠΙΣ
Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα