Συνελήφθησαν δύο άνδρες για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δύο άνδρες ηλικία 35 και 37 ετών. Ο 35χρονος είναι άνεργος από τα Μελίσσια και ο 37χρονος είναι ιδιωτικός υπάλληλος από τη Νέα Σμύρνη. Στην κατοχή τους είχαν καθώς και διακινούσαν στο διαδίκτυο σκληρό πορνογραφικό υλικό από κακοποιήσεις και βιασμούς παιδιών.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων ηλικίας 51 και 54 ετών από τον Πειραιά. Οι τέσσερις αυτοί εμπλεκόμενοι είχαν στα χέρια τους 1874 αρχεία με βίντεο καθώς και φωτογραφίες από κακοποιήσεις παιδιών.

Το χρονικό

Σε ένα σχέδιο δράσεων για την καταπολέμηση και τη πρόληψη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και μετά από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Έπειτα από έρευνες που διεξάχθηκαν στις οικίες τους, από τις 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν αντικείμενα τα οποία και κατασχέθηκαν, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι καθώς και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, usb

Συγκεκριμένα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε μεγάλο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, φωτογραφίες και βίντεο και συνελήφθησαν. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα