Περήφανη και δικαιωμένη η Πάφος για τον τίτλο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού

Η απόδοση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2023 στην πόλη της Πάφου μας κάνει περήφανους και την ίδια ώρα μας κάνει να νιώθουμε και δικαιωμένοι για την πολλή δουλειά και την πολλή προετοιμασία που κάναμε τα τελευταία χρόνια για να μεταβεί η πόλη μας στην έξυπνη και ψηφιακή εποχή, ανέφερε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. «Πείσαμε γιατί έχουμε συγκεκριμένο όραμα» είπε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου.

Το γεγονός ότι ανταγωνιστήκαμε σε μια ελεύθερη, ανοικτή διαδικασία σημαντικές και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και η επιτροπή αξιολόγησης κατέληξε να δώσει αυτόν τον τίτλο στην πόλη της Πάφου σίγουρα είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μας, είπε, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα αποτελεί «και ένα πιστοποιητικό πανευρωπαϊκού επιπέδου» ότι η Πάφος έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της έξυπνης και ψηφιακής πόλης.

Επιπρόσθετα ο κ. Φαίδωνος είπε ο τίτλος αυτός για την Πάφο, που «αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Κύπρου και ένα σημαντικό προορισμό της Μεσογείου», θα τη βοηθήσει για την προβολή της ως έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό. 

Μίλησε ακολούθως για ευθύνες που απορρέουν από αυτόν τον τίτλο, όπως τη συνέχιση και άλλων έργων που οδηγούν προς την έξυπνη και ψηφιακή πόλη και τον έξυπνο τουριστικό προορισμό.

Η Πάφος, συνέχισε, πρέπει να αποτελεί «μια βιωματική εμπειρία από την πρώτη στιγμή» και οι επισκέπτες της να αισθάνονται ότι μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας, η πόλη είναι προσβάσιμη και φιλική.

Ο τίτλος μας δόθηκε γιατί επιτεύχθηκαν κάποιοι στόχοι και υλοποιήθηκαν συγκεκριμένα έργα, συνέχισε, λέγοντας πως η Πάφος καταξιώνεται μέσα από το έργο της.

Αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης, είπε ότι διήρκησε κάποιους μήνες, με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα, όπου αξιολογήθηκε η μικρή λίστα με τις επτά πόλεις που πέρασαν στην τελική φάση και αξιολογούνταν.

Μίλησε για μια σειρά από «έξυπνα» έργα, όπως αυτά που αφορούν χώρους στάθμευση, τους έξυπνους πασσάλους, τα έξυπνα φωτιστικά, την ψηφιοποίηση αρχαιολογικών χώρων, τη διαχείριση νερού και άλλα, τα οποία υλοποιούνται ήδη ή ξεκινούν να υλοποιούνται και ανέφερε πως «πείσαμε γιατί έχουμε συγκεκριμένο όραμα».

Χαιρετίζει ο ΣΙΚΑΠ

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ χαιρετίζει την επιλογή την Πάφου, η οποία ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου δίνει συγχαρητήρια στον Δήμο Πάφου, την ΕΤΑΠ και γενικά όσους εργάστηκαν για τη μεγάλη αυτή επιτυχία για την Πάφο.

Όπως σημειώνει, η προσπάθεια του ΣΙΚΑΠ ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία της Πάφου, θα πρέπει να συνεχιστεί για να επιτευχθεί περαιτέρω προσέλκυση τουριστών.

«Η επιτυχία αυτή επιβάλλεται να τύχει σωστού χειρισμούς από τους αρμοδίους αλλά και απ’ όλους όσοι ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα οφέλη», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές
LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή-Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στο Λίβανο, θέμα χρόνου επίθεση στο Ιράν
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς
Ο πόλεμος της εικόνας και της προπαγάνδας στα πεδία των μαχών-«Μπορεί να καθορίσει την κρίση των πολιτών»
Κλείνει ανοικτά μέτωπα και αναλαμβάνει την ευθύνη των αλλαγών ο Πρόεδρος
Να υπερψηφίσουν το ν/σ για αύξηση μισθών κρατικών υπαλλήλων καλεί τη Βουλή η Ισότητα