Επίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ-«Τι έγινε και άλλαξαν άποψη για μουσείο Γρίβα;»

Ερώτημα προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, σε σχέση με την αλλαγή της στάσης τους σε σχέση με το κονδύλι για το Μουσείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή απευθύνει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, το οποίο καλεί τα δύο κόμματα να απαντήσουν, γιατί άλλαξαν τη θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα.   

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, «με τις ψήφους ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αποδεσμεύτηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών το κονδύλι για το Μουσείο Γρίβα που θέλει διακαώς να δημιουργήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Πρόκειται για το ίδιο κονδύλι που δύο φορές επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να περάσει η κυβέρνηση με τις ψήφους ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, όμως είχε εμποδιστεί από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγους και ΔΗΠΑ».

Και προσθέτει: «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η στάση της κυβέρνησης, του Συναγερμού και του ΕΛΑΜ που ακόμα τιμούν τον αρχιπροδότη της πατρίδας μας αλλά και που επιμένουν σε περιόδους οικονομικής ασφυξίας του λαού να πετούν χιλιάδες ευρώ σε ανιστόρητη ακροδεξιά προπαγάνδα. Όμως, θλιβερή έκπληξη προκαλεί η στάση από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που ακύρωσαν την μέχρι χθες στάση τους για το θέμα».

«Πότε άλλαξαν άποψη για τον Γρίβα  και τα εγκλήματά του οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ; Τι θα πουν στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Αντίστασης και τον κόσμο του κέντρου, που χρόνια τώρα μαζί με την Αριστερά αντιστέκεται στην παραχάραξη της Ιστορίας; Προφανώς, μετά την στήριξη στον συναγερμικό Νίκο Χριστοδουλίδη, τον υπουργό της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης ακολουθεί και η στήριξη στο μουσείο του Γρίβα, στο μουσείο της ντροπής», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλος ο δημοκρατικός κόσμος του τόπου αισθάνεται οργή και αγανάκτηση από το γεγονός ότι, με τις ψήφους των βουλευτών του κέντρου, προχωρούν τα σχέδια της κυβέρνησης Συναγερμού για το Μουσείο της ντροπής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΕΔΕΚ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, κάνει λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων από το ΑΚΕΛ, αφού όπως αναφέρει το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στους Χλωρακιώτες που αγωνίστηκαν κατά τον Β΄ΠΠ και κατά τον αγώνα του 1955-1959.

«Η προβολή του μουσείου στη Χλώρακα ως Μουσείο αφιερωμένο στον Γρίβα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το Μουσείο στην Χλώρακα είναι αφιερωμένο στους Χλωρακιώτες που αγωνίστηκαν κατά τον Β΄ΠΠ το 1940 και κατά τον αγώνα του 1955-1959», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»