Επίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ-«Τι έγινε και άλλαξαν άποψη για μουσείο Γρίβα;»

Ερώτημα προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, σε σχέση με την αλλαγή της στάσης τους σε σχέση με το κονδύλι για το Μουσείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή απευθύνει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, το οποίο καλεί τα δύο κόμματα να απαντήσουν, γιατί άλλαξαν τη θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα.   

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, «με τις ψήφους ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αποδεσμεύτηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών το κονδύλι για το Μουσείο Γρίβα που θέλει διακαώς να δημιουργήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Πρόκειται για το ίδιο κονδύλι που δύο φορές επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να περάσει η κυβέρνηση με τις ψήφους ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, όμως είχε εμποδιστεί από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγους και ΔΗΠΑ».

Και προσθέτει: «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η στάση της κυβέρνησης, του Συναγερμού και του ΕΛΑΜ που ακόμα τιμούν τον αρχιπροδότη της πατρίδας μας αλλά και που επιμένουν σε περιόδους οικονομικής ασφυξίας του λαού να πετούν χιλιάδες ευρώ σε ανιστόρητη ακροδεξιά προπαγάνδα. Όμως, θλιβερή έκπληξη προκαλεί η στάση από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που ακύρωσαν την μέχρι χθες στάση τους για το θέμα».

«Πότε άλλαξαν άποψη για τον Γρίβα  και τα εγκλήματά του οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ; Τι θα πουν στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Αντίστασης και τον κόσμο του κέντρου, που χρόνια τώρα μαζί με την Αριστερά αντιστέκεται στην παραχάραξη της Ιστορίας; Προφανώς, μετά την στήριξη στον συναγερμικό Νίκο Χριστοδουλίδη, τον υπουργό της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης ακολουθεί και η στήριξη στο μουσείο του Γρίβα, στο μουσείο της ντροπής», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλος ο δημοκρατικός κόσμος του τόπου αισθάνεται οργή και αγανάκτηση από το γεγονός ότι, με τις ψήφους των βουλευτών του κέντρου, προχωρούν τα σχέδια της κυβέρνησης Συναγερμού για το Μουσείο της ντροπής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΕΔΕΚ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, κάνει λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων από το ΑΚΕΛ, αφού όπως αναφέρει το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στους Χλωρακιώτες που αγωνίστηκαν κατά τον Β΄ΠΠ και κατά τον αγώνα του 1955-1959.

«Η προβολή του μουσείου στη Χλώρακα ως Μουσείο αφιερωμένο στον Γρίβα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το Μουσείο στην Χλώρακα είναι αφιερωμένο στους Χλωρακιώτες που αγωνίστηκαν κατά τον Β΄ΠΠ το 1940 και κατά τον αγώνα του 1955-1959», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Με πλάνο και γεμάτο καλάθι στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Οι στόχοι της Λευκωσίας
Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του
Βλέπει πρώτα Ούρσουλα και μετά Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης