Έξι στους δέκα Βρετανούς θέλει εκλογές-Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα επί των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στο κόμμα, στο ετήσιο συνέδριό του που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.737 Βρετανών ενηλίκων, που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου (δύο μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με άλλη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 22% (άνοδος μίας μονάδας).

Άλλη δημοσκόπηση της Opinium σε δείγμα 2.023 ψηφοφόρων δίνει μικρότερο προβάδισμα στους Εργατικούς: 47% έναντι 26% των Συντηρητικών. Είναι ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση αυτού του ινστιτούτου.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 43% των ερωτηθέντων, έναντι 13% για την Τρας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov.

Η δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί και σχεδόν έξι στους δέκα (61%) θέλουν να γίνουν εκλογές εντός του έτους.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν κανονικά το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο παίρνει κλίση 14 μοιρών-Χάος παντού, 16 τραυματίες
Έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ-Εξετάζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια
Στους δρόμους σήμερα η Αστυνομία-Εμφανής η παρουσία της και σε χώρους συνάθροισης
Ο άνδρας με το «χρυσό χέρι»-Πέθανε ο Αυστραλός αιμοδότης που έσωσε πάνω από 2,4 εκατομμύρια μωρά
Δήλωση με νόημα από τον Τραμπ-«Μην ανησυχείτε για τον Πούτιν, αλλά για τους μετανάστες βιαστές»
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Καρόλου-Ζελένσκι στο Σάντριγχαμ
Ευχαρίστησε τον Τραμπ για τα όπλα ο Νετανιάχου-«Θα τελειώσουμε τη δουλειά κατά του ιρανικού άξονα»
Παρίσι και Λονδίνο προτείνουν εκεχειρία ενός μήνα στην Ουκρανία
Έτοιμος να παραιτηθεί ο Ζελένσκι μόνο αν μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ-«Δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθώ»
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 13 τραυματίες από τα πυρά ενόπλου εναντίον προσκυνητών στη Συρία