Απολύθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε 17χρονο χωρίς λόγο σε πάρκινγκ McDonald's

Ένας αστυνομικός του Σαν Αντόνιο που βρισκόταν ακόμη σε «πρακτική» περίοδο απολύθηκε αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 17χρονο στο πάρκινγκ των McDonald's, ανακοίνωσε το τμήμα.

Ο έφηβος, ο Έρικ Κάντου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς με την ακριβή του κατάστασή να μην είναι γνωστή ακόμα. Ο αστυνομικός, που αναγνωρίστηκε ως Τζέιμς Μπρέναντ, ανταποκρίθηκε στο ταχυφαγείο στην οδό Μπλάνκο γύρω στις 22:45 για μια άσχετη κλήση για φασαρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Καθώς ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες από μάρτυρες, παρατήρησε ένα όχημα που του είχε ξεφύγει από καταδίωξη την προηγούμενη ημέρα, καθώς ο αστυνομικός επιχείρησε να τον σταματήσει, επειδή η καταχωρημένη πινακίδα κυκλοφορίας δεν ταυτιζόταν με το πραγματικό όχημα», ανέφερε η αστυνόμος Αλίσα Κάμπος, διοικητής εκπαίδευσης του τμήματος, σε δήλωση με βίντεο. 

Το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Καντού, δεν ήταν το αντικείμενο της κλήσης για φασαρία στα McDonald's, σύμφωνα με την Κάμπος.

Ο αστυνομικός, πιστεύοντας ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, κάλεσε «για κάλυψη», αλλά πλησίασε το όχημα πριν φτάσουν άλλοι αστυνομικοί, είπε. Η Κάμπος είπε ότι ο αστυνομικός άνοιξε «απότομα» την πόρτα του οδηγού και διέταξε τον Καντού να βγει έξω.

Το υλικό από την κάμερα σώματος της αστυνομίας που έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα δείχνει τον 17χρονο να κάθεται στη θέση του οδηγού και να τρώει ένα χάμπουργκερ από τα McDonald's. Μια 17χρονη κοπέλα βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού.

«Βγες από το αυτοκίνητο», λέει ο αστυνομικός στον Καντού, όπως φαίνεται στο βίντεο με τον νεαρό να βάζε όπισθεν με την πόρτα του οδηγού ακόμα ανοιχτή, είπε η Κάμπος προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός χτυπήθηκε από την ανοιχτή πόρτα. Ο αστυνομικός άνοιξε πέντε φορές πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το βίντεο. Καθώς ο οδηγός κούνησε το όχημα για να κινηθεί προς τα εμπρός, το βίντεο της κάμερας σώματος έδειξε τον αστυνομικό να ανοίγει πυρ άλλες πέντε φορές καθώς το αυτοκίνητο απομακρυνόταν.

Αρχικά, ο 17χρονος κατηγορήθηκε για αποφυγή ελέγχου με όχημα και επίθεση στον αστυνομικό. Ο συνήγορος υπεράσπισης του εφήβου, Μπράιαν Πάουερς, δήλωσε στο CNN ότι το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Μπέξαρ τον ενημέρωσε την Παρασκευή ότι οι εισαγγελείς δεν θα προχωρήσουν στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πελάτη του.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι