Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Χειροπέδες σε 26χρονο

Νέα άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη στο Κάβο Γκρέκο. Πρόκειται για 14 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο. Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας «λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα χθες, τα ραντάρ της Λιμενικης και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν να κινείται βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές».

Σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας η οποία «εντόπισε την βάρκα το μήκος της οποίας ήταν 7 μέτρα στην οποία επέβαιναν 21 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων οι 14 ήταν άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά, εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο».

Διαπιστώθηκε ότι η βάρκα τους έμπαζε νερό και στο σημείο έσπευσε και δεύτερη άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με στόχο την μεταφορά των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast.

Μέλη της αστυνομίας «προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους οι μετανάστες και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η αστυνομία «ένας εκ των μεταναστών φαίνεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη του 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν και υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)
Οικονομικές διαφορές πίσω από την ρίψη χειροβομβίδας και τις απειλές-Υπό κράτηση οι τρεις συλληφθέντες