Θα αναφερθεί στις δυνατότητες της Αν. Μεσογείου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την Πράγα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σήμερα, 7 Οκτωβρίου, στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Πράγα.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που αποτελείτο από ηγέτες 44 χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου και έλαβε χώρα στην Πράγα.

Κατά το σημερινό Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πόλεμο στην Ουκρανία υπό τη σκιά και της πρόσφατης παράνομης προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, το ενεργειακό ζήτημα, και η οικονομία της ΕΕ.

Στις Παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα θέματα προτείνοντας πρακτικές λύσεις προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκή  κλίμακα, με ειδικότερη αναφορά στις δυνατότητες της Ανατολικής Μεσογείου - και της Κύπρου ιδιαίτερα για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Πράγμα κ. Αντώνης Θεοχάρους, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κα Χριστίνα Ράφτη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο απόψε.

Δειτε Επισης

Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Αισιόδοξο το μήνυμα της ExxonMobil για το Πήγασος 1-«Άρχισε να μαζεύεται ποσότητα εμπορεύσιμη»
Μάρτιο 2026 θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Βασιλικού-Μέχρι τον Οκτώβριο η πιστοποίηση «Προμηθέα»
Πυροδότησε το κλίμα ο Αγγελίδης, νέα ριπή από κόμματα που εμμένουν σε παραίτηση-«Απειλή για τη δικαιοσύνη είναι ο ίδιος»
Μαίνεται η κόντρα Αννίτας και Οδυσσέα με φόντο το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Επανέφερε την προσέγγιση ''το κόμμα τζαι τα μάθκια σας''»
Απαντά σε Άλμα και Οδυσσέα ο ΔΗΣΥ-«Θυμίζει γιατί κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»
Παιδιά της Ομογένειας από ΗΠΑ και Καναδά δέχθηκε στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Στη δημοσιότητα το podcast του Φειδία με τον Τατάρ-«Πιστεύω ότι ήταν μια ορθή πράξη, έκανα το σωστό»