ΒΙΝΤΕΟ: Δεκαεννέα οι νεκροί ορειβάτες από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί από το δυστύχημα με χιονοστιβάδα που παρέσυρε την Τρίτη ομάδα ορειβατών στα Ιμαλάια, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται δέκα άνθρωποι.

Η ομάδα αυτή αποτελείτο από 34 ανθρώπους που φοιτούσαν σε τοπικό ορειβατικό σύλλογο, το Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού, 7 διδάσκοντες και μια νοσηλεύτρια.

«Βρέθηκαν 19 πτώματα. Δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Ριντχίμ Αγκαρουάλ την ώρα που οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Ουταραχάντ, ο Πούσκαρ Σινγ Ντάμι, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η έμπειρη ορειβάτισσα Σαβίτα Κάνσουαλ, μέλος των διδασκόντων της ομάδας, βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Νωρίτερα φέτος, είχε κατακτήσει το Έβερεστ και το γειτονικό Μακούλου σε διάστημα μόνον 16 ημερών, σημειώνοντας ρεκόρ στις γυναίκες.

 

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Ριντχίμ Αγκαρουάλ δήλωσε ότι οι ορειβάτες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε χαράδρα λίγο μετά την χιονοστιβάδα.

Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποτιμούν σε ποσοστά τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα Ιμαλάια, αλλά οι ορειβάτες έχουν παρατηρήσει διεύρυνση των χαραδρών, νερό σε ζώνες στις οποίες υπήρχε προηγουμένως χιόνι και τον πολλαπλασιασμό των λιμνών παγετώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου απειλεί τη Χαμάς με συνέπειες αν δεν απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα «θανάτου» που έπεσε σε πλήθος στην Γερμανία-Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα
Οικογενειακή τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκροί μητέρα, πατέρας και γιος μετά από καραμπόλα
Φήμες για την υγεία του Τραμπ μετά από βίντεο που τον δείχνει να περπατά περίεργα
Εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στη Βιέννη λόγω απειλής
Γιγάντια λαγάνα 240 κιλών στο Περιστέρι για την Καθαρά Δευτέρα-Μεταφέρθηκε με γερανό σε Εκθεσιακό Κέντρο
Στα σκαριά η πλατφόρμα ελέγχου ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και αντιβιοτικών-Στοίχημα η μείωση τους
Οι ηγέτες της ΕΕ φοβούνται τις υπερεξουσίες της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν για τις αμυντικές δαπάνες
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει τα δάση της Ιαπωνίας-Χιλιάδες εκκενώσεις
Για οπισθοδρόμηση στην κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ κάνει λόγο η Χαμάς