Είσοδος στα γήπεδα με fake κάρτες φιλάθλου-Πώς απαντά η Αστυνομία

Σε δημόσιες καταγγελίες για πλαστές κάρτες φιλάθλου, με παραποιημένα στοιχεία, προχώρησε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, με την Αστυνομία να απαντά πως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε επίσημες καταγγελίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κωνσταντινίδη στην εφημερίδα Αλήθεια, τις τελευταίες ημέρες, έχει εκδοθεί αριθμός πλαστογραφημένων καρτών φιλάθλου, για την είσοδο οργανωμένων φιλάθλων στο γήπεδο.

«Με την έκδοση κάρτα φιλάθλου μέσω διαδικτύου υπάρχει η δυνατότητα πλαστογράφησης στοιχείων και τη χρήση άσχετης φωτογραφίας. Κατά τους ελέγχους εισόδου από τους επιτηρητές έχει εντοπισθεί και κατασχεθεί αριθμό πλαστών καρτών φιλάθλου, πράγμα που επιβεβαιώνει τις πλαστογραφίες. Το θέμα έχει τεθεί και σε σύσκεψη με την Αστυνομία», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί την Αστυνομία και ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές, χωρίς συγκεκριμένες καταγγελίες. 

«Εμείς καλούμε όσους εντοπίζουν τέτοια φαινόμενα να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, ώστε να προχωρούμε στη διερεύνηση και να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μας προβληματίζει και το ότι στα τελευταία παιχνίδια, έγιναν κάποια επεισόδια, στους εξωτερικούς χώρους, βέβαια δεν έχει σχέση η κάρτα φιλάθλου. Για εμάς η κάρτα φιλάθλου είναι ένα υποβοηθητικό στοιχείο, στην περίπτωση που διαπράττονται  οποιαδήποτε αδικήματα εντός του σταδίου. Ο έλεγχος για την κάρτα φιλάθλου, των φιλάθλων που εισέρχονται στο γήπεδο, γίνεται από επιτηρητές και όχι από την Αστυνομία. Το έχουμε ακούσει και εμείς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται καλή και σωστή διαδικασία κατά της εισόδους στα στάδια, για να μπορούμε και εμείς όταν χρειάζεται να εντοπίζουμε και να ταυτοποιούμε πρόσωπα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ