Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ ο Σταύρος Μιχαήλ

Ανακοίνωσε και επίσημα το διορισμό του Σταύρου Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την πρόταση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος εργάστηκε πυρετωδώς, μέχρι να καταλήξει στο κατάλληλο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για διάδοχο Αντωνίου-Κλείδωσε το όνομα

Όπως αναφέρεται στην δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023. Επίσης, το Υπουργικό ανανέωσε τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία.

Ο κ. Μιχαήλ εργάστηκε στη Στατιστική Υπηρεσία και στη συνέχεια, στο Υπουργείο Οικονομικών, υπηρετώντας σε όλες τις βαθμίδες της δομής του Υπουργείου. Σημαντικός σταθμός της επαγγελματικής του πορείας, η επί 17 συναπτά χρόνια εκτέλεση καθηκόντων ως Διευθυντής του προϋπολογισμού και δημοσιονομικού ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράβε ξήλωνε για διάδοχο Αντωνίου-Φωτιές Κουλία με την πρόταση που γκρεμίζει ΓεΣΥ

Τον περασμένο Ιούνιο αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια υπηρετούσε το δημόσιο προσμετράται υπέρ του, καθώς αρμόδιες πηγές τον χαρακτηρίζουν άψογο τεχνοκράτη, που θα βοηθήσει αρκετά τον ΟΑΥ και το ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση είχε θέση στο τραπέζι το όνομα του τέως Προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, αφού πρόκειται για ένα άτομο κοινής αποδοχής, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης, ενώ γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας, όντας και ο ίδιος παθολόγος. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση, αφού θεώρησε ότι θα προκύψει ασυμβίβαστο λόγω της εργασίας της συζύγου του, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η άρνηση του κ. Αδάμου είχε αφήσει ξεκρέμαστο το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ο πολιτικός προϊστάμενος είχε προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, για αποδοχή του διορισμού του πρώην βουλευτή. Έτσι, ο υπουργός Υγείας είχε ένα αρκετά πιεσμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να καταλήξει στον κ. Μιχαήλ, ενώ οι λεπτομέρειες φαίνεται να κλείδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το πόρισμα της Επιτροπής για Ασυμβίβαστο

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία έχουν μπει και οι διαδικασίες της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, ώστε να ολοκληρώσει το πόρισμα για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα η Επιτροπή αναμένεται να «ανακρίνει» τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού λόγω προβλήματος δεν κατέστη δυνατό να γίνει τις προηγούμενες μέρες.

Η Επιτροπή Διερεύνησης του Ασυμβίβαστου, εξάλλου, αν και δεν είχε εντολή να διερευνήσει τα τρία πρόσωπα που διορίστηκαν πρόσφατα στο ΔΣ του ΟΑΥ, τους κάλεσε όπως συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα τους θέσει υπό το μικροσκόπιό της. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση αναμένεται να συμπληρώσει και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, ώστε να είναι σε θέση η Επιτροπή να γνωρίζει και για τον συγκεκριμένο αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ασυμβίβαστο και να μην τρέχει η Επιτροπή κατόπιν εορτής.

Το πόρισμα της Επιτροπής κρίνεται υψίστης σημασίας, καθώς σε περίπτωση που εντοπιστεί ασυμβίβαστο και για άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει άμεσα κανονισμούς για τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα κάνει ξεκάθαρη αναφορά τι θεωρείται ασυμβίβαστο και στη συνέχεια να προωθηθούν στη Βουλή, για συζήτηση και έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβαστό μεν, αντιδράσεις δε για το ασυμβίβαστο στο Θωμά Αντωνίου

Δειτε Επισης

Έκλεισε τις πόρτες για να μη της κάνουν έξωση, απειλούσε να πυρποληθεί και δάγκωσε αστυνομικό
Γκάφα του ΔΗΚΟ ενόψει εκλογών-Μπέρδεψε τον υποψήφιο που στηρίζει στην Αμμόχωστο με ανθυποψήφιό του
Φωτιά σε διαμέρισμα στη δομή ανηλίκων στην Πάφο
Στην μάχη του ΔΗΣΥ απέναντι στο ΑΚΕΛ ο Κασουλίδης-«Κόλλησε η βελόνα και εκεί έμειναν 50 χρόνια μετά»
Έξαρση ιλαράς στην Ευρώπη-Συστάσεις για εμβολιασμό των παιδιών στην Κύπρο
Πρόεδρος σε Εμίρη Κατάρ: Μπορείτε να θεωρείτε την Κύπρο ως τον Πρέσβη σας στις Βρυξέλλες
To Iσραήλ κατηγορεί την Ισπανία ότι είναι «συνεργός» στις εκκλήσεις για γενοκτονία των Εβραίων
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά τανκς έφτασαν στο κέντρο της Ράφας
Στην Κύπρο γύρω στους 2.500 οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση-Πάνω από 2.8000.000 παγκοσμίως
Δικαστικό χαστούκι σε Αστυνομία για επιλεκτική διερεύνηση που οδήγησε στο εδώλιο κατηγορούμενο που κρίθηκε αθώος