Έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα ο Σταύρος Μιχαήλ-«Θα δώσω όλο μου το είναι»

Νέα εποχή για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, με το διορισμό του Σταύρου Μιχαήλ στην κενωθείσα θέση του Θωμά Αντωνίου, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, από το Υπουργικό Συμβούλιο, με όλους τους εμπλεκόμενους να δηλώνουν έτοιμοι να σηκώσουν μανίκια και να πιάσουν και πάλι δουλειά.

Η ανακοίνωση του διορισμού του Σταύρου Μιχαήλ στο τιμόνι του ΔΣ του ΟΑΥ προσέφερε χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπα όσων παλεύουν για να υπερασπιστούν το Γενικό Σύστημα Υγείας, αφού η πολυετής πορεία του στη δημόσια υπηρεσία, του έδωσε όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις για το ΓεΣΥ και τα θέματα υγείας.

Ο ίδιος, ως πρώτη αντίδραση για το διορισμό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Υγείας για την τιμή, όπως το χαρακτήρισε, αλλά και την εμπιστοσύνη, για να τον διορίσουν ως πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση υπουργού Υγείας και νέου προέδρου ΔΣ του ΟΑΥ μετά το διορισμό του

«Θεωρώ ότι με την σαραντάχρονη και πάνω καριέρα μου στη δημόσια υπηρεσία, θα δώσω όλο μου το είναι και αποφασιστικότητα, να βοηθήσω τον ΟΑΥ, για το δημόσιο συμφέρον. Για να πετύχω τον στόχο αυτό, σίγουρα θέλω την στήριξη όλων των εμπλεκομένων και πάνω από όλα του προσωπικού του ΟΑΥ, για να σπρώξουμε τον οργανισμό μπροστά», υπέδειξε στον REPORTER.

Ο κ. Μιχαήλ θεωρεί ότι το ΓεΣΥ αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση του κυπριακού λαού και η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι η σπουδαιότερη από την ημέρα ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στόχος του είναι να προστατεύσει το σύστημα και να το ενδυναμώσει, για να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες.

«Για να πετύχει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, των υπόλοιπων μελών του ΔΣ του ΟΑΥ. Με την στήριξη όλων θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτό που αναμένει ο Κύπριος πολίτης και ο φορολογούμενος λαός. Εγώ θα είμαι στη διάθεση όλων, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει ο στόχος μας».

Ο κ. Μιχαήλ είχε την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το απόγευμα της Τρίτης, κατά την οποία έθεσαν επί τάπητος τις προτεραιότητες του Οργανισμού, με στόχο της παροχή ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, ενώ ενδιαφέρον για συνάντηση εξέφρασε και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Πάντως, το επόμενο βήμα για την Κυβέρνηση θα είναι να αποστείλει επιστολή, τόσο προς τον κ. Μιχαήλ, όσο και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ώστε να τους ενημερώσει και επίσημα για το διορισμό του στη θέση του προέδρου του ΔΣ, αλλά και να θέσει την ημερομηνία έναρξης της θητείας του, αφού στο παρόν στάδιο, το μόνο που γνωρίζει ο κ. Μιχαήλ είναι η ημερομηνία λήξης αυτής.

Η εξέλιξη με το διορισμό του Σταύρου Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ έφερε νέα δεδομένα για τον Οργανισμό, με τη συνεδρία που είχε οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη να βρίσκεται στον αέρα, αφού είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορεί να παραστεί και να προεδρεύσει ο κ. Μιχαήλ.  

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την απόφασή του κλείδωσε την ημερομηνία λήξης της θητείας του κ. Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του ΔΣ, που είναι η 8η Ιανουαρίου του 2023, ενώ ανανέωσε και το διορισμό του Μίλτου Μιλτιάδους, ως εκπρόσωπο της ΟΣΑΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ ο Σταύρος Μιχαήλ

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»