Μαυρογιάννης: Να διερευνηθούν απρόσκοπτα όλες οι σκοτεινές πτυχές των παρακολουθήσεων

Να διερευνηθούν απρόσκοπτα και πλήρως όλες οι σκοτεινές πτυχές των παρακολουθήσεων, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το εκλογικό επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σημειώνεται ότι "για άλλη μία φορά το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας εμπλέκεται στη δίνη διεθνών σκανδάλων". Προστίθεται ότι "η αυριανή κάθοδος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus (PEGA), καταδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσταση που έχει περιέλθει το κράτος δικαίου στη χώρα μας, με την έλλειψη διαφάνειας, αλλά και την πιθανή καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών".

"Ο τόπος μας φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αφού δραστηριοποιούνταν εδώ εταιρείες ανάπτυξης και εξαγωγής λογισμικών, που εντοπίστηκαν να καταγράφουν συνομιλίες πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων", αναφέρει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι "εταιρείες και πρόσωπα που πωλούσαν τα κατασκοπευτικά λογισμικά και κυβερνητικές ή άλλες υπηρεσίες, αλλά και φορείς που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους αγοραστές και οι παράνομες πρακτικές τους, πρέπει να έρθουν στο φως".

Καταληκτικά, το εκλογικό επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη καλεί "την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους, να συνεργαστούν πλήρως με την PEGA, ώστε σε συνθήκες λογοδοσίας, διαφάνειας και σεβασμού προς τους πολίτες, να διερευνηθούν απρόσκοπτα και πλήρως, όλες οι σκοτεινές πτυχές των παρακολουθήσεων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας