Στην Ελβετία ο Νουρής για υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης προς την Κύπρο για το μεταναστευτικό

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους €10 εκ. για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο θα υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία. Ο Υπουργός μεταβαίνει στη Βέρνη την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υπουργός Εσωτερικών θα υπογράψει με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, Karin Keller-Sutter, συμφωνία χρηματοδότησης ύψους περίπου €10 εκ., για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους Υπουργούς των δυο χωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του Ελβετικού Μηχανισμού Στήριξης ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν υπέρμετρο μεταναστευτικό βάρος.

Κατά την παραμονή του στη Βέρνη, ο κ. Νουρής θα έχει και διμερή συνάντηση με την Ελβετίδα Υπουργό κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών των δύο χωρών για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες ασύλου.

Τον Υπουργό θα συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Λοΐζος Μιχαήλ, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Κυπριανού, η Ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας, Γιάννα Χατζηχάννα και ο λειτουργός της Υπηρεσίας Ασύλου Γιάννης Καραγιώργης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε περισσότερα μέτρα για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ο Νουρής 

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση
Ελπίδα ΠτΔ ότι το Μαυροβούνιο θα ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία
Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Την συμμετοχή της Κύπρου στην EXPO 2027 ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»
Έναρξη συζήτησης για την εισήγηση του Μ. Χατζηπαντέλα σχετικά με τον ρόλο των απλών φορολογικών κανόνων