Θ. Πυρίλλης: Η πρόταση Χατζηγιάννη-Σενέκη καταργεί τη μεταρρύθμιση της Τ.Α.

Με την πρόταση των βουλευτών Κυριάκου Χατζηγιάννη του ΔΗΣΥ και Χρήστου Σενέκη του ΔΗΚΟ για για ορισμό του Επάρχου ως Προέδρου του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου επαρχίας Αμμοχώστου φαίνεται να επιχειρείται η «κατάργηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου» αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.  

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Πυρίλλης προσθέτει ότι «στο Νόμο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται για όλες τις επαρχίες, ότι η έδρα του Επαρχιακού Συμβουλίου είναι στον Μητροπολιτικό Δήμο και προεδρεύει του Επαρχιακού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου».

Λόγω του ότι η Μητρόπολή μας είναι κατεχόμενη, συνεχίζει, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και το Υπουργικό Συμβούλιο έστειλαν στη Βουλή τροποποιητικό Νομοσχέδιο για να καλυφθεί το κενό, με εισήγηση η έδρα και η Προεδρία του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου να αναληφθεί από τον μεγαλύτερο Δήμο, «όπως ήταν και το αυτονόητο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Χρήστος Σενέκης του ΔΗΚΟ κατέθεσαν πρόταση για απόρριψη του νομοσχεδίου με την οποία οι συγκεκριμένοι βουλευτές φαίνεται ότι ξεκάθαρα επιχειρούν να καταργήσουν το, εκ των πραγμάτων, προσωρινό αστικό κέντρο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου που είναι ο Δήμος Παραλιμνίου και κατ’ επέκταση ο νέος Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας».

Με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζει η ανακοίνωση του Θεόδωρου Πυρίλλη «ο νέος Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας θα έχει το 60% του πληθυσμού της ελεύθερης επαρχίας, το 65% στην κατανάλωση νερού, το 70% των Πολεοδομικών Αδειών και το 70% των λυμάτων, υπηρεσίες για τις οποίες θα έχει αρμοδιότητα ο Επαρχιακός Οργανισμός».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «με την πρότασή τους αυτή, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, επιχειρούν ανερυθρίαστα και σε αντίθεση με τα τεκμήρια που αναφέρονται πιο πάνω, να ανατρέψουν την αρχή της αναλογικότητας και το αυτονόητο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Με την ενέργειά τους ενισχύουν τις προσπάθειες αυτών που θέλουν να διατηρήσουν την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου καλεί «τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργικού Συμβουλίου και να στείλουν το θέμα το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής για να ληφθεί απόφαση, ώστε να μπορέσει και η δική μας επαρχία να προετοιμάσει έγκαιρα τον νέο αυτό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης».

Θέλουμε να γνωρίζουμε «ποια κόμματα και ποιοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η θερμή συνάντηση Παπαδόπουλου-Καρογιάν και οι βάσεις συνεργασίας εκτός Βουλευτικών
Τελευταίες προσπάθειες Ολγκίν για πρόοδο στη Νέα Υόρκη-Με πλήρως αρνητική διάθεση ο Τατάρ
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Προσωρινά ο Παλατές για τη θέση του Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Πάει Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί για τους σφετεριστές ο Τατάρ-Θέτει ως όρο την «κυριαρχική ισότητα»
Επιβεβαιώθηκε ο εντοπισμός φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10-«Κατέδειξε ύπαρξη στήλης 350 μέτρων»
Έκκληση Τατάρ για στήριξη και αναγνώριση του ψευδοκράτους και αποκάλεσε εικονικό καθεστώς την ΚΔ
«Προεκλογικά» πυρά Ερχουρμάν σε Τατάρ-«Δεν άνοιξαν κανένα σημείο ελέγχου τα τελευταία τέσσερα χρόνια»
Κοινές ανησυχίες μεταξύ ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ αλλά όχι κοινή κάθοδος στις Βουλευτικές