Τι καταγράφει το CCTV τα τελευταία λεπτά στο κελί-Στο Δικαστήριο οι «οκτώ»

Την ώρα που οι έρευνες, μετά και τις οκτώ συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για τον θάνατο του 41χρονου Τουρκοκύπριου κρατούμενου, που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την Αστυνομία και τις Φυλακές να προσπαθούν να στήσουν το παζλ, στην εξήσωση προστέθηκαν τα ευρήματα της νεκροτομής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 41χρονου επήλθε από κακώσεις σώματος, ενώ από τη σορό του λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ συλλήψεις για τον θάνατο κρατουμένου-Ανάμεσα τους Τούρκος βασικός ύποπτος

Δεδομένων, πλέον, των ευρημάτων της νεκροτομής και του χρόνου που προσδιορίζεται πως δέχθηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα ο 41χρονος, οι έρευνες επικεντρώνονται στο τι συνέβη πριν τις 9:00 το βράδυ και προηγουμένως, ενώ υπενθυμίζεται ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πτέρυγας καταγράφει τρία πρόσωπα να εξέρχονται από το κελί του κρατούμενου στις 20:59. Πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατά τον δεδομένο χρόνο, δηλαδή στις 20:59 βγαίνουν από το κελί του κρατούμενου, στο οποίο μπήκαν λίγα λεπτά νωρίτερα, και βγαίνουν κρατώντας το κεφάλι τους, ενώ ακολούθως, μετά παό λίγα λεπτά, μπαίνει άλλος κρατούμενος, φαίνεται να βλέπει αναίσθητο τον κρατούμενο και φωνάζει τους δεσμοφύλακες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 20:00, μπαίνει στο κελί του, ο ένας εκ των οποίων θεωρείται ο βασικός ύποπτος. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν νωρίτερα, από τις εκθέσεις γεγονότων του προσωπικού που υπηρετεί στη συγκεκριμένη πτέρυγα φαίνεται ότι, κατά την τελευταία προγραμματισμένη καταμέτρηση, στις 17:06, στις 27/10/2022, ο κρατούμενος ήταν παρόν, όρθιος, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα ή οτιδήποτε ύποπτο και χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε στους δεσμοφύλακες που μίλησαν μαζί του. Τα ίδια διαπιστώθηκαν κατά την περιπολία που προηγήθηκε, όπου συνομίλησαν με τον εκλειπόντα χωρίς να τους αναφέρει οτιδήποτε σχετικό.

Τόσο η Αστυνομία όσο και η Διεύθυνση των Φυλακών, που διεξάγουν έρευνες, εξετάζουν ενδελεχώς τις κάμερες ασφαλείας, ενώ οι ανακριτές της υπόθεσης θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν μαρτυρία από τους οκτώ υπόπτους και να αποκτήσουν πλήρη εικόνα του τι συνέβη.

Στα πλαίσια των ερευνών η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις προσώπων, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους. 

Ανάμεσα στους οκτώ, εκ των οποίων οι πέντε είναι Τούρκοι, βρίσκονται τα τρία πρόσωπα τα οποία ταυτοποίησαν οι Φυλακές από την εξέταση, σε συνεργασία με την Αστυνομία, του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στην πτέρυγα που διέμενε ο 41χρονος, προσκομίζοντας τις ταυτότητές τους, αφού είναι τα τελευταία άτομα που εισέρχονται στο κελί του θύματος προτού εντοπιστεί νεκρός. Επίσης ανάμεσα στους οκτώ βρίσκεται και Τούρκος που θεωρείται βασικός ύποπτος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη