Εντσιλάδας κοτόπουλου

Γεμιστή απόλαυση! Συνταγή από σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου

ΥΛΙΚΑ

Κοτόπουλο

  • 800 γρ. κοτόπουλο, σε λωρίδες
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. σκόρδο, αλέσμένο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο, ξηρό
  • 700 γρ. νερό

Γέμιση

  • 150 γρ. τυρί τσένταρ σε κομμάτια
  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
  • 5 κλωνάρια κόλιανδρου, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 50 γρ. ντομάτα, σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  •  πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας

Γαρνίρισμα

  • 10 τορτίγιες από καλαμπόκι
  • 1 μάνγκο, σε κύβους
  • 3 ντομάτες, σε κύβους
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πυρίμαχο σκεύος
  • κουτάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοτόπουλο

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, προσθέστε 800 γρ. κοτόπουλο, σε λωρίδες, αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 κουταλάκι σκόρδο, αλεσμένο, 1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι κόλιανδρο. Μεταφέρετε στο ψυγείο και μαρινάρετε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 700 γρ. νερό, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του, βάλτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο μέσα στο βαθύ και τον ξέβαθο δίσκο του Varoma, κλείστε το Varoma με το καπάκι του και ψήστε στον ατμό 16 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Γέμιση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια, 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια, 5 κλωνάρια κόλιανδρου, μόνο τα φύλλα, 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους, 50 γρ. ντομάτα, σε κύβους, 1 σκελίδα σκόρδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. τυρί κρέμα, 40 γρ. χυμό λάιμ, αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας, 100 γρ. από το αλεσμένο τυρί που αφήσατε στην άκρη, το μαγειρεμένο κοτόπουλο που αφήσατε στην άκρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Εν τω μεταξύ, λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Απλώστε 1/10 από το μείγμα που έχετε ετοιμάσει στη μέση μιας τορτίγιας, βάλτε 2 κουταλιές από το αλεσμένο τυρί που αφήσατε στην άκρη, τυλίξτε σε ρολό και τοποθετήστε στο πυρίμαχο σκεύος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες και τη γέμιση. Πασπαλίστε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 8-10 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, βάλτε 1 μάνγκο σε κύβους, 3 ντομάτες, σε κύβους, 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους, ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα, 40 γρ. χυμό λάιμ , αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Με ένα κουτάλι, γαρνίρετε τα εντσιλάδας, με το μείγμα που ετοιμάσετε και σερβίρετε ζεστά

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι