Πρωτοφανή επεισόδια στο Πουρνάρα-Έτρεχαν να γλιτώσουν γυναικόπαιδα (vids&pics)

Πρωτοφανείς ήταν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στη Λευκωσία, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από συμπλοκή δύο ομάδων αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μία χαοτική κατάσταση, με τους μετανάστες να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, καθώς και της Πυροσβεστικής, για να επιφέρουν την τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Πουρνάρα-Ξύλο, πέτρες, δακρυγόνα και τραυματισμοί

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 11:00 όταν στο Πουρνάρα είχαν ξεσπάσει ταραχές, αφού δύο ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε αρκετά γρήγορα από τα όρια, καθώς είχαν ξεσπάσει φωτιές σε αντίσκηνα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στον REPORTER τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει μεταξύ μίας ομάδας μεταναστών από τη Νιγηρία και μίας ομάδας μεταναστών από το Κογκό. «Εμείς δεν κάναμε τίποτα. Είμαστε τόσοι άνθρωποι και φταίμε όλοι».  

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και για να καταστείλουν τα επεισόδια. Παρ’ όλα αυτά, τα επεισόδια συνεχίστηκαν, ακόμα και μετά την άφιξη των αστυνομικών, με τους μετανάστες να εκτοξεύουν σε κάθε κατεύθυνση πέτρες, σίδερα και ξύλα.

Από την ρίψη αντικειμένων, τραυματίστηκε στο κεφάλι ένα πρόσωπο, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από πλευράς της, η Αστυνομία μη μπορώντας να επιβάλουν την τάξη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, έριξαν δακρυγόνα προς την πλευρά των ατόμων που προκαλούσαν ανησυχία.

Στο μεταξύ, η εικόνα που αντίκριζε κάποιος που περνούσε με το όχημά του, στον αυτοκινητόδρομο ήταν το ίδιο ανησυχητική, αφού οι πέτρες έπεφταν βροχή πάνω σε οχήματα. Από την άλλη πλευρά, το απόλυτο χάος επικρατούσε στο χώρο έξω από το Πουρνάρα, με τους υπόλοιπους μετανάστες, που δεν είχαν εμπλακεί στα επεισόδια, αφού μητέρες και παιδιά έκλαιγαν, ενώ είχαν πάρει τις βαλίτσες τους και βγήκαν από το χώρο που διέμεναν, για να γλυτώσουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Κοκκινοτριμιθιά αλλά και τα γύρω χωριά να έχουν γεμίσει με μετανάστες, ενώ εστίες φωτιάς παρατηρήθηκαν και σε χωράφι, παρακείμενο του κέντρου φιλοξενίας.  

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, ότι εκτυλίχθηκαν νέα επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, προσθέτοντας ότι πριν από ένα χρονικό διάστημα η Αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα.

Απέδωσε τα επεισόδια στον υπερπληθυσμό στο Κέντρο, τις διαφορετικές εθνικότητες που διαμένουν σε αυτό, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει την περιοχή και τους διαμένοντες στον καταυλισμό.

 
        
  
  
  
  
  
  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)