«Να αποκαλείτε την Μελόνι κύριο πρωθυπουργό»

Σε γραπτή του οδηγία προς τα διάφορα υπουργεία, ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, υπογράμμισε ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, "ο κύριος πρωθυπουργός".

Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για "fake news".

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έστειλε ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στον "πρωθυπουργό Μελόνι".

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, με απόλυτη ελευθερία, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως "την πρωθυπουργό " ή "τον πρωθυπουργό" της Ιταλίας.

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: "ο Ιταλός πρωθυπουργός" και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο "ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός".

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο
Σκάνδαλα κλονίζουν το πριγκιπάτο-Πρώην έμπιστος του Αλβέρτου βγάζει μυστικά στη φόρα
Συνάντηση Ερντογάν με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα
Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών
Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στο Κίεβο
Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια γιατρού στη Γάζα από ισραηλινά πυρά-Νεκρά εννέα από τα δέκα παιδιά
Ατελείωτο ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα–29 νεκροί από ασιτία σε δύο μέρες