Παγκόσμια Μέρα Κινούμενων Σχεδίων

«Τα παραμύθια, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Πρέπει να τα κάνεις να συμβούν, όλα εξαρτώνται από εσάς» όπως είχε πεί η Tiana (Princess and the Frog). 

Kάθε χρόνο, στις 28 του Οκτώβρη, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Κινούμενων Σχεδίων, κατά την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε πιο πολλά, κι’εμείς οι ίδιοι, που μεγαλώσαμε με εκλεκτά κομμάτια κινούμενων σχεδίων. Αλλά να εξηγήσουμε και στα παιδιά, πώς μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες σειρές κινούμενων σχεδίων μπορούν όχι μόνο να περάσουν ευχάριστα λίγο από το χρόνο τους, αλλά και να αντλήσουν διδάγματα όπως π.χ. της αγάπης, του χιούμορ, της αλληλοβοήθειας, της καλοσύνης, της ευγένειας, του σεβασμού και διάφορα άλλα. 

Από μικρά τα παιδιά, που πλάθεται ο χαρακτήρας, είναι καλό να παίρνουν μέσα από διάφορα ερεθίσματα αυτά τα μηνύματα. Ένας καλός τρόπος είναι τα κινούμενα σχέδια που πρέπει όμως να είναι επιλεγμένα από τους γονείς στο τι θα παρακολουθήσει το παιδί τους. 

Όπως διαλέγουμε με προσοχή ένα βιβλίο πρίν το χαρίσουμε στο παιδί, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί σε ότι θα παρακολουθήσει. Πρέπει να έχει  ευχάριστο και διδακτικό περιεχόμενο. 

Ας γίνουμε λοιπόν για λίγο παιδιά στις 28 του Οκτώβρη τιμώντας τη μέρα ξαναγυρνώντας στα παιδικά μας χρόνια. Να παρακολουθήσουμε μόνοι ή με τους μικρούς μας φίλους, ωραία κινούμενα σχέδια. 

Παναγιώτα Κυριάκου

Δειτε Επισης

Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;