Προχωρά άμεσα με αντικατάσταση της Χριστοδουλίδου στον ΟΑΥ ο Χατζηπαντέλα

Σε άμεση αντικατάσταση του μέλους του που το εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)  θα προβεί το Υπουργείο Υγείας, δήλωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ασυμβίβαστο για το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Αναστασία Χριστοδουλίδου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά από τη συμμετοχή του σε ανοικτό διάλογο με εθελοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που διοργάνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος για το συγκεκριμένο θέμα, για να προσθέσει ότι «θα αντικατασταθεί άμεσα η εκπρόσωπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασυμβίβαστο μόνο για την εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας στον ΟΑΥ-Παραδόθηκε το πόρισμα

Σημείωσε ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Επιπλέον, είπε ότι στο Υπουργείο ένιωσαν ανακούφιση γι’ αυτή την απόφαση, γιατί όπως είπε «ακούγονταν αρκετά το τελευταίο διάστημα».

«Ακουγόταν ότι πιθανόν να υπήρχαν προβλήματα με εκπροσώπους των ασθενών ή των συντεχνιών και πιθανώς θα έπρεπε να αλλάξουμε το νόμο, ένα πράγμα που δεν θα θέλαμε να το κάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή», είπε.

Ο υπουργός Υγείας, την ίδια ώρα, δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο για κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να προωθούν άμεσα τροποποιήσεις για αλλαγή της νομοθεσίας, κάτι που τη δεδομένη στιγμή θα δημιουργούσε προβλήματα, καθώς η Βουλή εντός Δεκεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρώσει και να ψηφίσει τα νομοσχέδια που εκκρεμούν και στη συνέχεια να τερματίσει τις εργασίες της. Και αυτό λόγω των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ εμφανίστηκαν στις 15 Οκτωβρίου ενώπιον της ΕΔΑ, καθώς είχαν κληθεί από την Επιτροπή, μετά την υποβολή των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων, προκειμένου να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις και να επιβεβαιωθεί η μη διασύνδεσή τους με το ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός στον ΟΑΥ-Διερευνάται πιθανόν ασυμβίβαστο και για όλα τα μέλη του ΔΣ

«Για όλα τα μέλη, πλην ενός, διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει ασυμβίβαστο, αφού στις περιπτώσεις τους δεν υφίσταται καμία από τις προϋποθέσεις» που αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία, «δηλαδή δεν είναι οι ίδιοι παροχείς φροντίδας υγείας και ούτε έχουν οποιοδήποτε συμφέρον», αναφέρει το σχετικό πόρισμα. «Τούτο δεν ισχύει όμως για το μέλος Αναστασία Χριστοδουλίδου, η οποία έχει διοριστεί από το Υπουργείο Υγείας» προστίθεται.

Στην κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής η κ. Χριστοδουλίδου ανέφερε ότι ο σύζυγός της είναι εισαγωγέας μηχανημάτων για κλινικά εργαστήρια και είναι συνεργάτης με εργαστήρια που είναι παροχείς υπηρεσιών προς το ΓεΣΥ, προστίθεται. Το πόρισμα σημειώνει καταληκτικά ότι «δημιουργείται ασυμβίβαστο για το μέλος που Αναστασία Χριστοδουλίδου, ως πρόσωπο που έχει συμφέρον», σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά την ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και τον Αναπληρωτή ΓΓ της ΣΕΚ Μιχάλη Μιχαήλ, τους εκπροσώπους των δύο από τις τρεις εργατικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΟΑΥ, έτερο πόρισμα αναφέρει ότι η Επιτροπή επικεντρώθηκε στην αναφορά τους στην υπεύθυνη δήλωση ότι και οι δύο οργανώσεις διατηρούν φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κονδύλι 20 εκ. για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό ο προϋπολογισμός του ΟΑΥ

Δειτε Επισης

Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»
Προς απόρριψη της συλλογικής σύμβασης, λόγω συγκεκριμένου όρου, οδεύουν οι συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Συνεχίζονται οι πτήσεις για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από Βηρυτό
Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου