ΒΙΝΤΕΟ: Βρετανοί διαδηλώνουν κατά του Brexit γιατί θέλουν να επιστρέψουν στην ΕΕ

Την ώρα που το πολιτικό «θερμόμετρο» στη Βρετανία είναι στα ύψη με το «βλέμμα» στην ερχόμενη εβδομάδα που θα αποφασιστεί ο πρωθυπουργός που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τη Λιζ Τρας, οι Βρετανοί θυμήθηκαν το Brexit και διαδηλώνουν κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Κόσμος λοιπόν, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/10), δύο ημέρες μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, πήρε τις βρετανικές σημαίες και τα πανό και πήγε στην Πλατεία Τραφάλγκαρ για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Επιστροφή στην ΕΕ» έγραφαν τα συνθήματα των Βρετανών.

Δείτε βίντεο:

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε το 2016, με δημοψήφισμα όπου το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της εξόδου με 51,9%. Έτσι, στις 29 Μαρτίου 2017, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει σίγουρα την ΕΕ και ξεκίνησε η διαδικασία του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός νόμου που ασχολείται με τις χώρες που εγκαταλείπουν την ΕΕ.

Πηγή: protothema.gr

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την εκεχειρία του PKK-«Ξεκινά η εποχή της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία»
Άνοιξε ο ιατρικός φάκελος του Καλογήρου-Τα φάρμακα για καρδιά και η ψυχική νόσος
Το μήνυμα Ζελένσκι μετά την «εκδίωξη» από τον Λευκό Οίκο-«Η Ουκρανία να ακούγεται, κανείς να μην την ξεχάσει»
Τα έθιμα της «Κυριακής της Τυρινής» και της Καθαράς Δευτέραας-Από το ψητό μέχρι τις πελλόμασκες και τα τσιατιστά
Ανήλικος κατήγγειλε απαγωγή του έξω από περίπτερο στη Λεμεσό-Υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν και τον έκλεψαν
Νεαρός έτρεχε με 152 χιλιόμετρα σε δρόμο της πρωτεύουσας-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το συγκινητικό σκίτσο Κύπριας φοιτήτριας για τα Τέμπη-«Δύο χρόνια μετά η μνήμη δεν σβήνει, η Δικαιοσύνη αργεί»
Η προβοκατόρικη ερώτηση σε Ζελένσκι για την ένδυσή του και το ειρωνικό γέλιο του Βανς
Ένοχος κρίθηκε 73χρονος Αμερικανός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα εξάχρονο στις ΗΠΑ-Αντιμέτωπος με ισόβια
Απέρριψε παράταση της πρώτης φάσης της εκεχειρίας η Χαμάς-Κλειστός ασύρματος για δεύτερη φάση