Κέικ με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Εξαιρετικό! Συνταγή από Μιράντα Λύτρα

ΥΛΙΚΑ

Κέικ

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 200 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας, ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 40 γρ. κακάο
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 1 /2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. καυτό γάλα

Γλάσο μαύρης σοκολάτας

  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 60 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 60 γρ. γάλα
  • 60 γρ. τυρί κρέμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (Ø24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κέικ

Βήμα 1

Λαδώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (Ø24 εκ.) και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 450 γρ. ζάχαρη και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 170 γρ. ηλιανθέλαιο, 200 γρ. γάλα, 4 αυγά, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 40 γρ. κακάο, 3 κουταλάκια baking powder, 1 /2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 350 γρ. αλεύρι φαρίνα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, που ετοιμάσατε και ψήστε για περίπου 1 ώρα (180°C). Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει καλά. Περιχύστε το κέικ με 200 γρ. καυτό γάλα και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Γλάσο μαύρης σοκολάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μαύρη σοκολάτα και κόψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 60 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, 60 γρ. γάλα, 60 γρ. τυρί κρέμα και ζεστάνετε 5 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Περιχύστε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο