Πρωινό με ψωμί όπως δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα

Ψάχνεις καινούργιους τρόπους για να τρως το ψωμί σου στο πρωινό και έχεις ξεμείνει από φαντασία; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, μαζέψαμε υγιεινές ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε.

Δοκίμασε ένα καινούργιο ψωμί

Η μισή αλλαγή είναι στο ψωμί. Δοκίμασε κάτι καινούργιο, γιατί τόσο η γεύση όσο και η υφή ενός ψωμιού μπορούν να αλλάξουν τελείως την εμπειρία ενός πρωινού. Αναζήτησε, για παράδειγμα, ένα ψωμί με φυσικό προζύμι που θα μυρίζει σαν να το έψησες εσύ και θα σου δώσει μια πολύ πιο γεμάτη αίσθηση ψωμιού ή ένα πολύσπορο ψωμί αν προτιμάς τις πιο γήινες γεύσεις.

 

Ετοίμασε το ψυγείο σου

Δεν χρειάζεται να ξέρεις από πριν ποιον συνδυασμό θα κάνεις, αρκεί να έχεις στο ψυγείο σου κάποια βασικά απαραίτητα: βούτυρο, τυρί (ειδικά cottage, κρεμώδες ή κατσικίσιο), λαχανικά όπως αγγούρι, ντομάτα και αβοκάντο, φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, σύκα και βατόμουρα και μυρωδικά όπως κόλιανδρο, μαϊντανό και άνηθο.

Τσέκαρε το ντουλάπι σου

Εκεί μέσα βρίσκεται η υπόλοιπη δημιουργικότητα του νέου σου πρωινού. Μαρμελάδες, φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και σουσάμια μπορούν να βγάλουν αμέτρητους καινούργιους συνδυασμούς.

Βάλε φαντασία!

Και τώρα συνδύασέ τα με τρόπο που δεν το έχεις ξανακάνει. Φτιάξε μια φέτα με τυρί κρέμα, σύκα και σουσάμι ή μια με αβοκάντο, κατσικίσιο τυρί και καρύδια.

Ένας συνδυασμός για κάθε μέρα!

Αν θέλεις να δοκιμάζεις κάθε μέρα διαφορετικό ψωμί, στους φούρνους ΖΟΡΠΑΣ θα βρεις τραγανά ψωμιά, αφράτα, λευκά ή πολύσπορα, πλούσια ή ελαφριά, με εξειδικευμένα αλεύρια, σε φέτες ή καρβέλια… ένα είδος για κάθε σου ανάγκη και όρεξη.  

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα 3 νέα ψωμιά: Λήμνου με προζύμι, το οποίο έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με μεστή ψίχα που ξεχωρίζει για την τραγανή του κόρα. Μονοποικιλιακό με προζύμι, που ξεχωρίζει για το άρωμά του και το πολύσπορο ψωμί με πρεβιοτικά.

Δες εδώ περισσότερα.

ΖΟΡΠΑΣ.

Για κάθε ψωμί.

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα