Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία-Τα μηνύματα που αποστέλλονται στους πολίτες

Το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων, σχετικά με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά στο κοινό απο άτομα που παριστάνουν ψευδώς ότι είναι μέλη της Αστυνομίας Κύπρου (στην προκειμένη περίπτωση Βοηθό Αρχηγό), ενημερώνοντας ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι εμπλεκόμενοι για διάφορα ποινικά αδικήματα, μέσω διαδικτύου (σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμοί, παιδική πορνογραφία, κ.ά.), σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας.

Τα παραπλανητικά μηνύματα φέρουν, μεταξύ άλλων, τα λογότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Europol, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι «πρόκειται για απάτη και τα μηνύματα δεν έχουν καμία σχέση με την Αστυνομία Κύπρου».

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος, αναφέρεται καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)
Στους δρόμους σήμερα οι Παφίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον Τυχικό
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς