Το ΕΔΑΔ δικαίωσε τον Λουκή Λουκαΐδη στην υπόθεση παρέμβασής του σε δικαστική διαδικασία

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τον Λουκή Λουκαΐδη, πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος είχε απευθυνθεί στο ΕΔΑΔ επικαλούμενος το άρθρο 6 § 1 (για δίκαιη δίκη) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όταν καταδικάστηκε για παρέμβασή του σε δικαστική διαδικασία στην Κύπρο.

Ο κ. Λουκαΐδης, στην αίτησή του στο ΕΔΑΔ, είχε ισχυριστεί ότι η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον του για παρακώλυση της δικαιοσύνης ήταν άδικη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το 2015 ο κ. Λουκαΐδης κρίθηκε ένοχος για παρέμβαση στη δικαιοσύνη επειδή ενημέρωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ιδιωτικές διώξεις εναντίον του και δύο πελατών του ότι είχε δοθεί «εντολή μη δίωξης» (Nolle prosequi) και στις τρεις περιπτώσεις. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή το 2018. Στη συνέχεια, μετά από έφεση, το Ανώτατο Δικαστήριο ομόφωνα υποστήριξε την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου. 

Το ΕΔΑΔ αποφάσισε αποζημίωση προς όφελος του κ. Λουκαΐδη ύψους €9.600.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Ο Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο ουκρανικής επίθεσης με drones στο Κουρσκ ενώ πετούσε με ελικόπτερο
Πάνω από 20 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυος και δημοσιογράφος
Ανακαλούνται από την αγορά μπισκότα πρωτεΐνης (pics)
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)