Η COVID-19 εξακολουθεί να είναι μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα πως η COVID-19 παραμένει μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σχεδόν τρία χρόνια αφότου κηρύχθηκε ως τέτοια.

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ κήρυξε για πρώτη φορά την COVID-19 κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 30 Ιανουαρίου 2020. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να βοηθήσει να επισπευσθεί η έρευνα, η χρηματοδότηση και διεθνή μέτρα δημόσιας υγείας προκειμένου να αναχαιτισθεί η ασθένεια.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έχει πει τους τελευταίους μήνες πως ενώ οι θετικές διαγνώσεις μειώνονται σε κάποια μέρη του κόσμου, οι χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν την εγρήγορσή τους και να ωθούν για εμβολιασμό τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

"Παρ΄όλο που η δημόσια αντίληψη είναι πως η πανδημία έχει τελειώσει σε κάποια μέρη του κόσμου, παραμένει ένα γεγονός δημόσιας υγείας που συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά και έντονα την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού", ανέφερε η επιτροπή του ΠΟΥγείας.

Η επιτροπή σημείωσε πως αν και ο αριθμός των θανάτων ανά εβδομάδα είναι ο μικρότερος αφότου ξεκίνησε η πανδημία, παραμένει ακόμη υψηλός σε σχέση με άλλους ιούς.

"Αυτή η πανδημία μας εξέπληξε πριν και μπορεί να μας εκπλήξει και πάλι", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥγείας Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ