Γαρίδες κάρυ με ρύζι
06:22 - 18 Οκτωβρίου 2022
500 γρ. γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες από τις Ψαραγορές Blue Island
250 γρ. κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, σε κύβους (2 εκ.)
1000 γρ. νερό
250 γρ. ρύζι
15 γρ. λάδι καρύδας
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
1 κ.γλ. Thai curry σε σκόνη
½ κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
370 γρ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. μαρμελάδα μάνγκο
1 πρέζα αλάτι, ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
3-4 κλωνάρια κόλιανδρο (τα φύλλα μόνο), ψιλοκομμένο χυμό από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προμηθευτείτε 500 γρ. γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες από τις Ψαραγορές Blue Island.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του. Zυγίστε μέσα τις πιπεριές, κόκκινες, χωρίς σπόρους, σε κύβους (2 εκ.), τις γαρίδες και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 250 γρ. ρύζι, τοποθετήστε το Varoma με τις πιπεριές και τις γαρίδες στη θέση του και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το Varoma και το καλαθάκι, με τη βοήθεια της σπάτουλας και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε, ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 15 γρ. λάδι καρύδας, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Κατόπιν, σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 7
Προσθέστε 1 κουταλάκι σκόνη Thai curry, ½ κουταλάκι κύμινο, 370 γρ. κρέμα καρύδας, 1 κουταλιά μαρμελάδα μάνγκο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1 ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 8
Προσθέστε τις μαγειρεμένες γαρίδες και τις πιπεριές, που αφήσατε στην άκρη, και μαγειρέψτε 2 λεπτά/100°C/αντίστρoφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το χυμό από 1 λάιμ και σερβίρετε αμέσως με το ρύζι που αφήσατε στην άκρη.