Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι Ρίζε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάζουν. Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινόπης, είπαν.

Το μυστικό σχέδιο πυραύλων με την ονομασία Tayfun, στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι άνθρωποι χωρίς να διευκρινίσουν. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία εποπτεύει την ανάπτυξη όπλων τοπικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν κορυφαίο εχθρό του ΝΑΤΟ, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να εργάζεται και να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη stealth F-35 της Lockheed Martin Corp. σε απάντηση.

Πηγή: Έθνος

 

 

Δειτε Επισης

«Βακουφική περιουσία το Βαρώσι» ισχυρίζεται και πάλι ο Τατάρ-Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την αξιοποίηση»
Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, Προεδρία ΕΕ συζήτησαν Κόμπος με Σιγιάρτο-Υπέγραψαν δύο μνημόνια συναντήληψης
«Πολιτική προσάρτησης» πίσω από το ζήτημα της μαντήλας βλέπει ο Ιζτζάν
Πρόεδρος της Δημοκρατίας για κοίτασμα Ηλέκτρα: Δεν αλλάζουν τα δεδομένα
Προκαλούν Τούρκοι ειδικοί για το GSI-«Η Αθήνα υποχρεώθηκε να λογικευτεί»
Στις 5 Μαΐου η επόμενη συνάντηση ΠτΔ και Τατάρ-Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για προσωπική απεσταλμένη
Η έκπληξη με υποψηφιότητα Χαμπουλά στη Λεμεσό και οι τέσσερις σίγουροι του ΕΛΑΜ-Παίρνει σειρά ο Παπαχαραλάμπους
Στην επίθεση ο Ερχιουμάν-«Οι Τ/κ μπορούν να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις»
Ο Τατάρ ζήτησε από τα τρία τουρκογενή κράτη να ανοίξουν πρεσβείες στα κατεχόμενα
Νέα «φωτιά διαμαρτυρίας» στα κατεχόμενα κατά του κανονισμού για τη μαντίλα (pics)