Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίωρων μπλακάουτ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την προειδοποίηση περί πιθανών τρίωρων μπλακάουτ στην παροχή ρεύματος σε περίπτωση μειωμένων εισαγωγών φυσικού αερίου αυτόν το χειμώνα, επανέλαβε προς τα βρετανικά νοικοκυριά ο επικεφαλής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτροδότησης.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Financial Times, ο διευθυντής της εταιρείας National Grid Τζον Πέτιγκριου είπε ότι οι διακοπές ρεύματος θα γίνονταν μεταξύ 4-7μμ, δηλαδή τις ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κατά τις «πραγματικά κρύες» ημέρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Όπως πρόσθεσε, αν αυτά «τα πιο βαθιά σκοτεινότερα βραδιά» οι γεννήτριες ρεύματος στις μονάδες παραγωγής δεν έχουν αρκετό φυσικό αέριο για να λειτουργήσουν, τότε θα χρειαζόταν η εφαρμογή του μέτρου.

Προ ημερών η National Grid είχε αναφέρει στην τακτική της έκθεση περί ενεργειακής επάρκειας την πιθανότητα περιοδικών τρίωρων διακοπών ρεύματος.

Ο κ. Πέτιγκριου έγινε πιο σαφής με την αναφορά του στο χρονικό παράθυρο κατά το οποίο τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να μένουν χωρίς ρεύμα.

Σημείωσε πάντως ότι το βασικό σενάριο της National Grid προβλέπει επάρκεια ποσότητας φυσικού αερίου.

Η Βρετανία παράγει το 40% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει μέσω χρήσης φυσικού αερίου.

Μέτρα που εξετάζονται ώστε να αποφευχθούν αυτά τα μπλακάουτ είναι η πιθανή εισαγωγή περισσότερου υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ και το Κατάρ, η παράταση λειτουργίας μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, καθώς και η χρηματική ανταμοιβή προς καταναλωτές που θα περιορίσουν τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τις ώρες αιχμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
Η πρώτη αντίδραση Ησαΐα μετά τις ποινικές διώξεις-«Σύντομα θα αποκαλυφθεί, ξανά, όλη η αλήθεια»
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν