Μετρούν τις ζημιές από την κακοκαιρία στη Γεροσκήπου-Παραμένουν σε ετοιμότητα

Σε απολογισμό των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην επαρχία Πάφου προέβη ο δημαρχεύων της Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν επανάληψή των φαινομένων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως ο Δήμος Γεροσκήπου είχε λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινμένων και πως η κατάσταση αντιμετωπίστηκε επιτυχημένα.

Όπως ανέφερε, είχε προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων σε όλα τα σημεία της επικράτειας του Δήμου, ενώ συνεργεία είχαν ενημερωθεί για άμεση παρέμβαση. 

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, τα συνεργεία έδρασαν, αφού από τις έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην επαρχία Πάφου και ειδικά στη Γεροσκήπου,  υλικά μετακινήθηκαν σε διάφορους δρόμους και φράχτηκαν σχάρες από τη ροή των υδάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Την Κυριακή, είπε, τόσο ο ίδιος όσο και λειτουργοί του Δήμου βρίσκονταν επί ποδός από τις 06:00 της Κυριακής και επισκέφτηκαν τα διάφορα σημεία, ενώ προχώρησαν στην αφαίρεση των σχαρών.

Το πρόβλημα, είπε, προκλήθηκε επειδή τα φερτά υλικά έκλειναν τις σχάρες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα απορροής των υδάτων. 

Η κατάσταση, είπε ο κ. Χατζηβασίλης, αντιμετωπίστηκε επιτυχημένα εκτός από δύο τρεις περιπτώσεις κατοικιών και ένα κατάστημα στην Γεροσκήπου που ήταν ειδικές περιστάσεις, όπως ανέφερε.

Είπε ακόμη πως στις υπόλοιπες περιοχές της Γεροσκήπου δεν παρατηρήθηκαν ζημιές είτε σε κατοικίες είτε σε άλλα καταστήματα και υποστατικά. 

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε πως γενικότερα το σύστημα απορροής των νερών στον Δήμο Γεροσκήπου λειτουργεί ικανοποιητικά, προσθέτοντας ωστόσο πως βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή και σε πλήρη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους ούτως ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να είναι αποτελεσματικοί.

Στόχος μας ως Τοπική Αρχή είναι να λύνουμε έκτακτα προβλήματα εκεί και όπου υπάρχουν. 

Σημειώνεται πως το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα η πυροσβεστική δεν δέχτηκε νέες κλήσεις για άντληση νερών πέραν από τις 30 κλήσεις που είχε δεχθεί το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή. 

 

Δειτε Επισης

Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
ΥΠΕΣ: H δημιουργία συμπλεγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινότητες, είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων
Θλίψη για τον θάνατο του Δρ Τάκη Γεωργίου
Θλίψη Δήμου Λεμεσού για τον θάνατο του μαέστρου Μαρίνου Μιτέλλα
Μέχρι 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για εκπαιδευτικούς ορισμένου χρόνου στα μουσικά σχολεία
Διευκρινίσεις από το Τμήμα Δασών-«Απαγορεύεται η κατασκήνωση στα κρατικά δάση»
​​​​​​​Για απαγορευμένες γεννήτριες προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Αφυπηρετεί μετά από τριάντα χρόνια στο Μακάρειο Νοσοκομείο ο Δρ Αβραάμ Ηλία
Διαμαρτυρία κατοίκων Κάμπου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για σχέδιο παροχής βοήθειας